GO KAMERA 2012: Do Brna přijede i záhadolog Erich von Däniken!

Brno, 13. ledna 2012 - Do exotických míst celé planety a světa adrenalinových zážitků se během veletrhu přenesou všichni účastníci patnáctého festivalu cestovatelských filmů, fotografií a publikací GO KAMERA 2012, který je největším cestovatelským setkáním v České a Slovenské republice. Od čtvrtka 12. ledna do neděle 15. ledna se v Kongresovém centru na brněnském výstavišti uskuteční přes dvě desítky poutavých přednášek, projekcí a besed se zajímavými osobnostmi. Tou nejvýznamnější bude Erich von Däniken, světoznámý švýcarský spisovatel a záhadolog, který je i v 76 letech aktivní a nevyhýbá se ani výzkumům v terénu. Ve dvou brněnských přednáškách zaměří na tajemství starého Egypta a neobjasněné záhady minulosti.

Erich-von-daniken-v-brne

Největší setkání českých cestovatelů zahájí vyprávění známých novinářů o zkušenostech ze zahraničních cest. Posluchači se vypraví s Jaromírem Štětinou na Kavkaz, s Markem Vítkem na Haiti nebo s Petrem Horkým a Miroslavem Náplavou do tajemné Albánie.

Hlavním tématem letošního ročníku je Indie, kterou poznáme například pohledem Rudofa Švaříčka, Ondřeje Hejmy nebo Jaromíra Marka. K indické kultuře neodmyslitelně patří tanec a diváci ho spatří v živém provedení, a to nejen bollywoodském, ale i tradičním chrámovém. Další unikátní zážitky zprostředkuje taneční soubor z Konga nebo návštěva indonéských ostrovů s ukázkami tanců a ochutnávkou místních specialit. Během čtyř dnů se posluchači vypraví také do Himalájí v doprovodu špičkových horolezců Radka Jaroše a Pavla Jonáka.

Dále pobesedují se slavným cestovatelem etnografem a spisovatelem Miroslavem Stinglem, spolu s rakouským dobrodruhem Bruno Baumannem vyrazí hledat bájné údolí Šangri-la a slovenský režisér Palo Barabáš jim promítne filmy o Pygmejích a sopečných horách Reunionu. Další informace a kompletní program festivalu GO KAMERA 2012 naleznete na www.gokamera.cz.

zdroj: www.BVV.cz


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...