Příběhy dobrovolníků jezdí s vámi v šalině!

Brno, 12. prosince 2011 - „Pomáhat je normální“, to je heslo kampaně na podporu dobrovolnictví Motýlí efekt nestátní neziskové organizace Ratolest Brno, která v prosinci vyvrcholí výstavou v Galerijní tramvaji Dopravního podniku města Brna. Vernisáž k výstavě se uskuteční ve čtvrtek 15. prosince v 11:00 na odstavné koleji před kostelem sv. Tomáše (roh ulic Joštova a Rašínova). Záštitu nad akcí převzala náměstkyně primátora Ing. Jana Bohuňovská, která se ujala také slavnostního zahájení.

dobrovolnici-salina

Následně budou představeny aktivity kampaně za uplynulý rok a těšit se můžete i na hudební vystoupení originálního dámského vokálního souboru 4tetky.

Dobrovolnická galerijní tramvaj bude po Brně jezdit po celý prosinec a bude se střídat na různých linkách. Pokud se v ní svezete, můžete zhlédnout osudy jednotlivých dobrovolníků, kteří dokázali svou činností pozitivně ovlivnit životy druhých. „Dobrovolníkem může být opravdu každý, stačí jen chtít. Kdo má zájem se nějak zapojit, může kontaktovat Dobrovolnické centrum Ratolesti Brno a domluvit se na formě činnosti, která bude plně vyhovovat jeho možnostem,“ uvádí koordinátorka dobrovolníků Ratolesti Brno Klára Bednaříková.

Kampaň Motýlí efekt, jež vznikla v rámci Evropského roku dobrovolnictví 2011, je založena na myšlence, že i mávnutí motýlích křídel může způsobit vichřici, podobně jako činnost dobrovolníků může ve výsledku znamenat velikou změnu a pomoc. Realizátorem kampaně je brněnské občanské sdružení Ratolest Brno, jež se podpoře a rozvoji dobrovolnictví věnuje již od svého vzniku v roce 1995. Dobrovolnické centrum při Ratolesti Brno funguje od roku 2000 a poskytuje zájemcům o dobrovolnictví informace, konzultace, organizuje školení a semináře.

(red), foto: Luděk Šmerda


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Únor 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..