Přiveďte děti na triatlonové závody

Brno, 26. května 2011 - Celorepubliková série amatérských triatlonových závodů pro děti z dětských domovů i úplných rodin s názvem Albert Triatlon Tour se právě rozjíždí. 19. května odstartovala pro Středočeský kraj v Praze a postupně navštíví všechny kraje republiky. V Jihomoravském kraji proběhne regionální závod v pondělí 30. května od 14 hodin v Parku Lesná u Halasova náměstí v Brně. Závodníci se na závod registrují na www.alberttriatlontour.cz.

 

triatlon250

Albert Triatlon Tour je akce nejen pro děti z dětských domovů, ale také pro děti z běžných rodin, které pomohou těm druhým začlenit se do běžného života.  „Prostřednictvím vlastního příběhu bych rád těmto mladým lidem ukázal cestu jak bojovat i přesto, že člověk vyrůstá v nelehkých poměrech,“ říká český reprezentant v terénním triatlonu Tomáš Slavata, sám pěstoun dvou dětí.

Albert Triatlon Tour se mohou účastnit dívky i chlapci ve věku od 7 do 18 let. Soutěžící budou rozděleni do pěti kategorií dle věku a utkají se v disciplínách „kachny“, jízda na kole a běh. Pět nejlepších dívek a chlapců z každé věkové kategorie v daném kraji postupuje do finále. Hlavní cenou pro výherce každé kategorie dětí z dětských domovů bude horské kolo, o které mohou soutěžit i děti z řad veřejnosti i žáci základních škol. Nejlepší finalisté z dětských domovů pojedou za odměnu na týdenní soustředění do francouzského Nice. Finálový závod proběhne v září před prodejnou Albert Galerie Butovice v Praze.

Projekt Albert Triatlon Tour je podpořen částkou 1.358.000 korun z charitativního projektu značky Albert „S Bertíkem za dětským úsměvem“ a svým nákupem na něj přispěli zákazníci prodejen Albert v celé republice.  Nadační fond Albert je generálním partnerem projektu, záštitu převzal Český svaz triatlonu. Dalšími partnery jsou firmy Author, DKNV stavební, Český rozhlas 2 Praha a časopis pro děti z dětských domovů Zámeček.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...