Na Masarykův okruh budou v pátek moci vyrazit in-line bruslaři

Brno, 4. května 2011 (MEDIAFAX) - Na Masarykův okruh v Brně mohou letos poprvé vyrazit lidé na in-line bruslích. Vedení automotodromu je na sportoviště pozvalo v pátek 6. května, řekl mluvčí okruhu Jiří Smetana s tím, že jízda začíná v 18.30 a bruslaři mohou po okruhu jezdit do 20 hodin.

inline_brusle250

Brněnské bruslení po okruhu je velmi oblíbeným podnikem. Využívají jej stovky rekreačních sportovců, pro které není v Brně dostatečná síť vhodných drah.

"Dráhu pro bruslaře otevřeme obousměrně v prostoru cílové rovinky a navazujícího úseku za první zatáčkou trati pojmenovanou po legendárním závodníkovi Františku Šťastném," upřesnil Smetana.

Otevřený úsek vede po rovině. V každém směru mají bruslaři k dispozici přes sedm metrů širokou dráhu. "To je víc než dvojnásobek běžného profilu brněnských cyklostezek, po kterých bruslaři běžně jezdí. Samozřejmostí je špičkový povrch bez nerovností," pozvala veřejnost manažerka pronájmu dráhy Iva Lacinová. Jedinou podmínkou je podle jejích slov kompletní bezpečnostní vybavení , každý bruslař proto musí mít cyklistickou přilbu a chrániče kolen a loktů.

Za devadesátiminutovou projížďku zaplatí bruslaři 50 korun. Po celou dobu je jim k dispozici zdravotnická služba. Ve spolupráci s prodejcem sportovního vybavení Helia Sport Automotodrom Brno zajišťuje i bezplatný servis. "Lidé si proto budou moci brusle či chrániče půjčit přímo na místě," upozornil Smetana.

Pro účastníky in-line bruslení vyhradili pořadatelé zdarma parkoviště přímo v areálu Automotodromu Brno, do nějž se dá přijet po silnici ze Žebětína nebo Ostrovačic. Příjezd je značen značkami "Paddock".

Další termín in-line bruslení na Masarykově okruhu je vypsán na 27. května, 3. června se na dráze koná první veřejná cyklojízda. Při ní bude otevřena celá dráha a sportovci si tak budou moci projet celou závodní trať stejně jako motorističtí závodníci. V čele prvního pelotonu na Masarykův okruh vyjedou legendární spurtér a vítěz několika etap Giro d´Italia a Tour de France Ján Svorada a paralympijský vítěz Jiří Ježek.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kalendář vinařských akcí

Kulturní akce v Brně

<<  Květen 2021  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..