Za týrání sedmiletého Dominika dostali celkem 12,5 let za mřížemi

Brno, 28. února 2011 - Šest let vězení pro matku (31), ještě o půl roku více pro otce(33), tak zní verdikt Městského soudu v Brně v kauze dlouhodobého týrání jejich sedmiletého syna. Rodiče chlapce bili, mučili a kvůli hyperaktivitě mu navíc na paty lepili náplastí připínáčky.

Soud

Podle soudu rodiče spáchali trestný čin týraní svěřené osoby. "Oba rodiče odmítli vypovídat a zcela odmítají jakékoliv projevy bití a vulgarity," řekl soudce Josef Tatíček s tím, že soud odmítl další vyšetřování z důvodu přímých svědků.

"Sám týraný chlapec vypověděl, že jej rodiče bili," uvedl soudce. Dodal, že rozsáhlý popis o situaci v rodině má soud z výpovědi staršího bratra, kterého rodiče dříve také týrali.

Soud na základě posudku znalkyně odmítl spekulace o poruše růstového hormonu chlapce, kterým se hájila obhajoba.

Oba rodiče si odpykají trest ve věznici s ostrahou. Rozsudek zatím nenabyl právní moci, státní zástupkyně se na místě proti verdiktu odvolala. Nepřítomní rodiče týraného chlapce se k rozsudku vyjádří v zákonné lhůtě až po poradě se svými právními zástupci.

 

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...