Byl zahájen soud s rodiči, kteří týrali sedmiletého syna

Brno, 28. února 2011 - Městský soud v Brně zahájil v pondělí proces s manželským párem, který dlouhodobě týral svého sedmiletého syna. Rodiče se hlavního líčení nezúčastnili a soudce Josef Tatíček na žádost obhajoby vyloučil veřejnost po dobu svědectví, výslechu znalkyně a čtení listinných důkazů ze soudní síně.

Dite

Na návrh obhájců Tomáše Šetiny a Leony Šilarové, kteří poukazovali na únik informací, které vedly k odhalení totožnosti rodiny, soudce Josef Tatíček vyloučil veřejnost z výslechu svědkyně, znalkyně a čtení listinných důkazů. „Kvůli velkému mediálnímu zájmu zřejmě rodiče nechtěli přijít na hlavní líčení,“ řekl Tatíček.

Úřady odebraly sedmiletého Dominika rodině v dubnu roku 2010. "Rodiče chlapce bili, mučili a kvůli hyperaktivitě mu navíc na paty lepili náplastí připínáčky," sdělil již dříve k případu policejní mluvčí Pavel Šváb s tím, že chlapec při výšce 102 centimetrů vážil pouhých 13,5 kilogramů.

Matka ve škole omlouvala synův stav údajnými nemocemi a alergiemi a zakazovala, aby chlapec dostával jiné jídlo než z domu. Hlad přinutil chlapce krást svačiny spolužákům ve třídě, ale i v jiných ročnících.

Podle pracovníků školy rodiče týrání dobře maskovali, neboť syna posílali do školy upraveného a vždy čistého.

Matka, která chtěla dát chlapce po porodu k adopci, ale na nátlak rodiny si jej nechala, přišla již o několik dětí, které skončily v ústavech.

Za týrání svěřené osoby spáchané formou pachatelství hrozí rodičům až osmileté odnětí svobody.

 

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...