Z Concours Mondial de Bruxelles si moravští vinaři vezou 17 medailí

Brno/Brusel, 12. května 2014 - Opět s medailovými úspěchy absolvovali moravští vinaři další prestižní mezinárodní soutěž vín Concours Mondial de Bruxelles. Celkem si z Bruselu odvážejí 17 medailí, z nichž je 5 zlatých a 12 stříbrných. Společnou prezentaci moravských a českých vín organizačně zajišťovalo Národní vinařské centrum za finanční podpory Vinařského fondu.

soutez vinari brusel

Mezi nejúspěšnější vinařství soutěže se zařadily Vinné sklepy Lechovice se ziskem dvou zlatých medailí za Cabernet Sauvignon, ledové víno 2012 a Frankovku, ledové víno 2007 a Zámecké vinařství Bzenec s jednou zlatou za  Chardonnay, výběr z hroznů 2012 a dvěma stříbrnými medailemi za Ego No57 Rulandské šedé, Rulandské bílé, Chardonnay 2012 a Grands Vins d'Alfons Mucha Chardonnay 2011.

„Concours Mondial de Bruxelles patří mezi nejnáročnější světové soutěže vín. Víno hodnotí odborná porota mimořádně přísně a zároveň se zde vína utkávají s nejlepší světovou produkcí a vinařskými styly. Aby jakékoli víno uspělo mezi více než 8000 konkurenty z 58 vinařských zemí, musí mít parametry opravdové světové extratřídy,“ komentoval výsledky soutěže Pavel Krška, který za Národní vinařské centrum účast našich vín zajišťoval a zároveň se soutěže účastnil jako porotce.

Concours Mondial de Bruxelles
Soutěž se letos konala poprvé v roce 1994 v Bruggách, kdy se hodnotilo „pouze“ 861 vzorků. V následujících letech se hodnocení konalo v Bruselu a dalších městech Belgie. Už tehdy se z Concours Mondial de Bruxelles stala jedna z nejprestižnějších světových soutěží vín, přesto se v roce 2006 organizátoři rozhodli ještě více posílit její mezinárodní charakter a přesunuli hodnocení z Belgie do významných evropských měst. Začalo se v Lisabonu, následoval Maastricht, Bordeaux, Valencie, Palermo, Lucemburk, Guimarāes, vloni Bratislava a letos opět Brusel.

Zdroj a foto: NVC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...