Naši vinaři přivážejí z New Yorku 57 medailí

Brno, 9. května 2018 – Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American International Wine Competiton, která se konala v New Yorku. Přivážejí celkem 5 velkých zlatých medailí, 13 zlatých, 19 stříbrných a 20 bronzových.

vinari nvc medaile

V soutěži bojovalo o umístění přes 1400 vín z celého světa, především ale z USA a Kanady. Z vín zúčastněných moravských vinařství získaly Velkou zlatou medaili Ryzlink rýnský, slámové víno 2015a Frankovka, slámové víno 2015 zVinných sklepů Lechovice, Veltlínské zelené pozdní sběr 2017 a za Pálava výběr z hroznů 2017 z Vinných sklepů Zapletal a Lahofer Rosé 2017 z Vinařství Lahofer.

„Je to výborný zážitek, moci ochutnávat a hodnotit vedle ‘normálních‘ vín z odrůd Vitisvinifera i americké odrůdy a jejich hybridy z Vitislabrusca, silvestris a rundifolia a ovocná vína ze všeho představitelného ovoce,“ vzpomíná na soutěž vydavatelka Ivana Kováříková.

Soutěž, organizovaná dobročinnou nadací Raise a Glass, má silný charitativní náboj – vedle podpory dětského Sunshine Campu směřuje každoročně přes čtvrt milionu dolarů k nadaci InterVol, která distribuuje zdravotnická zařízení a potřeby po světě všude tam, kde je jich aktuálně nejvíce potřeba, tedy na místa přírodních katastrof, humanitární nouze, válečných konfliktů apod.

Nadace vykupuje použitá nebo formálně expirovaná lékařská zařízení – defibrilátory, operační stoly, zubařská křesla, rentgeny apod., repasuje je a odesílá na potřebná místa. Podobně postupuje u obvazového materiálu, injekcí či léků. Co by leželo v Americe ladem, to pomáhá dětem i dospělým v nejchudších oblastech světa. Každý týden odlétají či odplouvají průměrně dva kontejnery.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...