Kam za vínem o víkendu 9.-10. února?

Brno, 8. února 2013 – Přemýšlíte, kam vyrazit o víkendu za vínem? Pokud ano, přinášíme vám několik tipů na zajímavé akce, které můžete na jižní Moravě navštívit.

valtickyfasank

 

 

 

Hustopečský Masopust "Na Turhandlích". Hustopeče, ulice Na Hradbách. Oslava blížícího se jara, barevné a veselé masky, zabijačkové hody, dobré pití a spousta zábavy – to vše je Hustopečský Masopust, který se uskuteční v sobotu 9. února. O moderování akce se postará lidový vypravěč Franta Uher, k poslechu i tanci zahraje country kapela. Na skvělé zábavě podílí i rozdováděný průvod masek s doprovodem harmoniky a bubínku. Přijďte i vy a zažijte skvělou zábavu, kterou můžete spojit s ochutnávkou moravských vín v místních sklepech. Více na www.hustopecskymasopust.cz.

Valtický vinařský fašank. Valtice, začátek u Domova seniorů, ul. Modřinová. Tradiční lidová slavnost se uskuteční v sobotu 9. února ve Valticích. Obchůzka fašankového průvodu městem, návštěva hospodářů, zábava a pochovávání basy v hale SOŠ vinařské na ul. Střelecká. Fašank je s přídechem vinařský - obchůzka se koná po sklepech, vinárnách a vinotékách. Mezi maškarami můžete vidět vinařské figurky a hroznovou kozu. Více na www.chasa-valtice.cz.

53. výstava vín Velké Němčice. Velké Němčice, kulturní dům. V neděli 10. února se od 9.30 uskuteční v kulturním domě ve Velkých Němčicích výstava vín. Od 11:00 zahraje cimbálová muzika Ponava, od 16.00 dechová hudba Lácaranka. Součástí akce bude bohatá tombola. Více na www.vystavavin.cz.

zdroj: Vína z Moravy, vína z Čech


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...