Ve Valticích si můžete vyzkoušet roli soudce vína

Brno, 9. ledna 2014 – Každou sobotu od ledna do března se v sídle Řádu rytířů vína ve Valticích uskuteční srovnávací laická ochutnávka řízená Rytířem vína. Kdokoliv se tak může stát dočasným soudcem vína a zkusit hodnotit vína za pomocí laické pětibodové stupnice. Informují o tom oficiální stránky Vinařství Zapletal Valtice, které akci pořádá.

vino sklenice nalevani

Vinařství připravilo pravidelné srovnávací laické ochutnávky ve spolupráci s Řádem rytířů vína. Uskuteční se každou sobotu od 19.00 v sídle Řádu na zámečku La Veneria - sklep Grand Veneur ve Valticích. Účastníci akce budou vždy hodnotit vzorky dodané členy Řádu a 10 vzorků z produkce Vinařství Zapletal Valtice. Ochutnávka je doplněna o studené občerstvení a jako upomínku si každý odnese degustační skleničku s erbem Řádu rytířů vína. Víno je věcí chuti každého z nás pro hodnocení je využívána rytířská pětibodová stupnice, hodnotí se celkový dojem vína: stupeň 1 vynikající víno, stupeň 2 dobré víno, stupeň 3 průměrné víno, stupeň 4 'dá sa na svařák', stupeň 5 vylít do dřezu.

Výsledky degustace jsou počítačově vyhodnoceny a zveřejněny na webu www.rytirivina.com. Cena za degustaci je 350 Kč.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...