Valtické Podzemí a Salon vín Championy soutěže TOP vinařský cíl

Valtice, 12. října 2018 – Valtické Podzemí a Salon vín se staly Championy soutěže TOP vinařský cíl. Prestižní anketa milovníků vína a vinařské turistiky takto ocenila trojnásobné medailisty akce a uvedla je do pomyslné "síně slávy".

Valtické Podzemí a Salon vín Championy soutěže TOP vinařský cíl 600x400

Valtické Podzemí (VINAŘSTVÍ LEDNICE ANNOVINO a.s.) a Expozice Salonu vín České republiky (Národní vinařské centrum, o.p.s.) se v minulosti již třikrát umístily na medailovách pozicích. Staly se tak poprvé v historii soutěže nositeli titulu Zlatý TOP vinařský Champion. Dle regulí soutěže TOP vinařský cíl si již běžného hlasování neúčastní.

TOP vinařské cíle jsou místa, která nabízí kombinaci vína i zážitku. Pohostinná vinařství a vinné sklepy, pohodlné hotely a penziony, vinotéky s pestrým a kvalitním sortimentem i vinařské restaurace, kde se nikdo nemusí bát objednat sklenici vína. Vinařské cíle projekt mapuje a postupně tvoří bedekr, jenž pomáhá při cestách za vínem.

Valtické Podzemí 

Vinařství Lednice Annovino – Valtické Podzemí reprezentuje vinařskou tradici Lednicko-valtického areálu a skvělý tip na rodinnou či firemní oslavu. Právě letos slaví 10 let od zahájení a fungují celoročně. Valtické Podzemí je dnes nejen proslulým labyrintem vinařských chodeb a sklípků, ale také vinařstvím s vlastními víny. Nabízí širokou škálu programů od individuální turistiky po koncipované večery s vínem pro nejnáročnější klientelu. A letos k tomu neuvěřitelných 74 kulturních akcí pro veřejnost v čele s Nocí otevřených sklepů, jediným celonočním vinařským mejdanem na Moravě a Dýňobraním, které dodnes drží národní rekord v počtu vyřezaných dýní (1 068 kusů!) na jednom místě.

Vína zrozená ve Vinařství Lednice Annovino navazují na slavnou vinařskou tradici šlechtického rodu Lichtenštejnů. Sbírají ocenění doma i v zahraničí a najdete mezi nimi i zcela inovativní trendy nápoje. Například Višňové, víno z višní z moravských sadů, nebo Medové, což je unikátní kombinace vína, ovoce a medu. Vlajkovou lodí révových vín jsou odrůdy Hibernal, Rulandské šedé, Tramín, Pálava. Specialitou jsou také slámová vína, vína Oranžové, klarety nebo výběry z cibéb.

Valtické Podzemí - TOP vinařský cíl 600x400

Salon vín České republiky

Salon vín – národní soutěž vín České republiky je finálním kolem systému Národní soutěže vín. V rámci soutěže je každý rok vybráno nejlepší víno s titulem Šampion, dále Vítězové kategorií a Nejlepší kolekce. Sto nejlepších vín soutěže je oceněno zlatou medailí Salonu vín České republiky. Na vlastní soutěž navazuje celoročně otevřený veřejný degustační Salon vín – expozice nejlepších sta vín, umístěná ve sklepních prostorách státního zámku ve Valticích. Součástí sklepních prostor Salonu vín je také naučná expozice o našem vinařství a vinařských oblastech, síň slávy vinařství České republiky a také recepce s prodejnou dárkových obalů na láhve, vinařské literatury, degustačních skleniček, sommelierských potřeb, pochutin k vínu atd.

Vína uložená v degustačním Salonu vín jsou určena ke vzdělávání návštěvníků o víně a propagaci a podpoře našeho vinařství. Široká veřejnost, včetně zahraničních návštěvníků, má možnost naše nejlepší vína ochutnat na jednom místě a v důstojných podmínkách. A zároveň se dozvědět všechny podstatné informace o každém víně i vinařích, jejichž vína jsou v Salonu vín České republiky zastoupena. Každé víno má svůj prezentační box, ve kterém jsou láhve uskladněny. Zároveň je na boxu kompletní popis vína, včetně analytických údajů, senzorické charakteristiky a také profilu mohutnosti a struktury vína a aromatického profilu.

Salon vín - TOP vinařský cíl 600x400


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...