Brno chce podpořit areály TJ Tesla Brno a Galant Brno 2,6 miliony Kč

Brno, 3. února 2020 - Dva sportovní areály by mohly získat městskou dotaci na provoz. Brněnští radní doporučili Zastupitelstvu města Brna schválit neinvestiční dotace v celkové výši 2,6 milionu korun pro Galant Brno a TJ Tesla Brno. Ty z nich mohou uhradit část nákladů na provoz svých zařízení.

plavecky bazen

„Město pokračuje v systematické podpoře sportu. Dnes jsme doporučili zastupitelům schválit dvě dotace pro provozovatele areálů, do kterých chodí sportovat tisíce Brňanů. První z nich ve výši 1 milion korun je určená společnosti Galant Brno, která provozuje areál Družstevní s plaveckým bazénem. Ten využívají například brněnské mateřské a základní školy pro povinnou výuku plavání,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý. „Druhá dotace směřuje k organizaci TJ Tesla Brno, která patří mezi největší ve městě.

V současné době má 1 156 členů, z toho jich je 714 mladších 18 let. Sportovci se připravují v multifukčním areálu, kde je gymnastický sál, sportovní hala, bazén a další potřebné zázemí. Na provoz tohoto centra město vyčlenilo 1,6 milionu korun,“ dodal Jaroslav Suchý.

Dotace mohou provozovatelé využít na zaplacení provozních nákladů, jako např. vodné, platba za plyn a elektrickou energii, opravy, materiální vybavení apod. Galant Brno provozuje areál, který v loňském roce navštívilo cca 100 tisíc lidí. Bazén slouží pro školní výuku plavání a pro tréninkovou činnost sportovních klubů a sportovního gymnázia. TJ Tesla Brno spravuje areál, který je dějištěm mnoha závodů v plavání, gymnastice, basketbalu, volejbalu, karate apod. Pořádají se tu i mistrovství republiky. Roční návštěvnost činí cca 360 tisíc lidí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...