Jiří Čípa opět pokořil traťový rekord Brněnského půlmaratonu

Brno, 24. dubna 2018 - Šestý rok v řadě centrem Brna proběhli výkonnostní, ale i rekreační běžci všech kategorií. První protnul cílovou pásku Jiří Petr za 35 minut a 23 vteřin na 10 kilometrové trati a půlmaratonu opět kraloval Jiří Čípas rekordním časem 1 hodina 8 minut 51 vteřin. Druhé místo patřilo Martinovi Kučerovi (1:14:13) a jako třetí doběhl Jan Mynář (1:18:39).

jiri cipa brnensky pulmaraton finale rekord

Pocit z dokončeného závodu v cíli si užilo téměř 1500 běžců. Půlmaratonskou trať žen nejlépe zvládla Tereza Ďurdiaková za 1:27:08 za ní doběhla Markéta Vechetová (1:29:57) a třetí stupínek obsadila Lenka Jančaříková 1:30:51. V desítce zvítězil Jiří Petr, druhý Lukáš Kučera (37:10) a Jan Buchta (38:08) byl třetí. V kategorii žen doběhla jako první Klára Mirvaldová za 43 minut 53 vteřin.

„Závod byl celkem náročný kvůli horku a větru, jelikož jsem běžel velkou část závodu sám musel jsem hodně zapracovat. Na trati bylo tradičně dost a dobře vybavených občerstvovacích stanic. Příjemné ochlazení zajistilo kropení od hasičů, což bylo taky velmi příjemné. S konečný výsledkem jsem nadmíru spokojený,“ říká rekordman Jiří Čípa.

Brno proběhli sportovci z více než 35 zemí světa. V rámci doprovodného programu vyběhla do ulic města také stovka dětí. V neposlední řadě mnoho běžců symbolicky zdolalo trať minidesítky a finančně přispěly na charitativní běh pro Ranou péči. Pomohli tak rodinám s dětmi s postižením.

„Jsme rádi, že se závod obešel bez vážnějších zranění a že si ho všichni patřičně užili.I přes vedro se podařilo zdolat traťový rekord a mnozí si vylepšili osobní časy z předchozích ročníků,“ uzavírá Aleš Čtvrtníček, ředitel závodů.

Brno letos ještě čekají dvě velké běžecké akce. Běh do schodů na AZ tower se uskuteční již v květnu a nočním Brnem se již tradičně sportovci proběhnou v září tohoto roku.

Foto: archív organizátorů 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...