Na břehu Svratky otevřeli hřiště na discogolf, vstup je zdarma

Brno, 2. srpna 2017 - Městská část Brno-střed od začátku srpna zpřístupnila nové sportoviště pro širokou veřejnost. Jedná se o první hřiště na discgolf v městské části a vstup na něj je zdarma. Nové discgolfové hřiště vzniklo na dlouhodobě nevyužitém území při levém břehu Svratky, za železničním viaduktem poblíž benzínky na ulici Opuštěná.

discogolf opustena

„Sport považuji za nedílnou součást společenského života v naší městské části. Sám jsem aktivní sportovec a také proto jsem rád, že se nám podařilo vytvořit další veřejné sportoviště. Dicgolf jsem vyzkoušel a je to velmi příjemný, zábavný a nenáročný sport. Mohu ho všem jen doporučit,“ hodnotí nové sportoviště Martin Schwab, člen Rady MČ Brno-střed, díky jehož podnětu a aktivitě hřiště vzniklo.

Dicgolf je rekreační sport, kterému se mohou věnovat všechny věkové skupiny hráčů bez ohledu na svou sportovní kondici. Je také finančně nenáročný, jediné, co si hráči musí pořídit, je disk, jehož cena se běžně pohybuje zhruba kolem 300–400 korun.

Hřiště se skládá se z devíti odpališť a devíti košů. Koše jsou kovové, k hodům se využívají disky podobné klasickým létajícím talířům (frisbee). Hra probíhá v přírodním prostoru, od odpaliště po koš je prostranství posekané, ostatní plochy kolem zůstávají přírodní. Nejkratší vzdálenost mezi odpalištěm a košem je 33 metrů, nejdelší má 100 metrů. Pro zdolání koše a postupu dál má každý hráč tři hody. Hra je o to zajímavější, o kolik více přírodních překážek musí hráč při hodech na koš překonat. Překážky mohou tvořit například stromy, keře, voda apod. V rámci areálu jsou hráčům k dispozici i mobilní toalety.

„Velký přínos vidím v oživení a využití dané lokality, která byla dlouhodobě nevyužitá. Navíc jakýkoliv nový sportovní areál, hřiště nebo sportoviště, které městská část Brno-střed vybuduje, opraví nebo obnoví, považuji za opravdu velmi dobře investované peníze,“ dodává Martin Landa, starosta MČ Brno-střed.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...