Mobilní kluziště za Lužánkami navštívilo v zimě přes 24 tisíc návštěvníků

Brno, 4. března 2013 - Kluziště za Lužánkami koncem měsíce února již oficiálně ukončilo sezónu 2012/2013. Důvodem bylo především nestálé počasí, které mělo při oteplování negativní vliv na kvalitu ledu. Ve srovnání s minulými roky byla návštěvnost v této sezóně nejvyšší.

brusle-brusleni

Mobilní kluziště za Lužánkami je společností STAREZ – SPORT, a.s. provozováno od roku 2009. V uplynulých čtyřech letech si Brňané kluziště oblíbili a stali se jeho pravidelnými návštěvníky. Svědčí o tom údaje o návštěvnosti, které jsou za dobu provozu kluziště nejvyšší. Od prosince 2012 do února 2013 prošlo branami kluziště přes 24 tisíc návštěvníků z řad široké veřejnosti, mateřských a základních škol nebo příznivců hobby hokeje. Tradičně bylo kluziště nejvíce navštěvováno ve víkendových dnech, v době vánočních svátků a jarních prázdnin.

Srovnání s ostatními sezónami jasně hovoří o stále rostoucí zálibě kluziště. V sezóně 2009/2010 navštívilo kluziště přes 8 tisíc osob, o rok později to bylo přes 12 tisíc osob a předchozí sezóna se vyznačovala návštěvností přes 19 tisíc návštěvníků. Každým rokem tedy návštěvnost v průměru roste o 5 tisíc osob.

Kluziště láká zájemce o bruslení především pro komfortní zázemí, doplňkové služby a v neposlední řadě pro kvalitní a prostornou ledovou plochu. K tradičnímu servisu, který je na kluzišti poskytován, patří brusírna a půjčovna bruslí, která byla v sezóně rozšířena o několik nových párů. Další výhodou jsou gumové koberce umožňující snadný pohyb v bruslích v prostoru šaten, občerstvení nebo i v sociálním zázemí. Návštěvníci mohli také nově využít Wi-Fi připojení k internetu.

Momentálně na kluzišti probíhají úklidové práce, vybavení se opravuje a uschovává, aby bylo znovu rychle k dispozici pro novou sezónu 2013/2014, kterou se snad v případě příznivého počasí podaří zahájit již v listopadu tohoto roku.

Zdroj: STAREZ – SPORT, a.s.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...