Konečný dnes bude v Brně boxovat o vysněný titul mistra světa

Brno, 4. dubna 2012 (MEDIAFAX) – Pokud se nic zvláštního ve čtvrtek večer nestane, splní si český boxer Lukáš Konečný svůj sen a stane se mistrem světa ve střední lehké váze organizace WBO. Úřadující evropský šampion to řekl novinářům den před zápasem s Francouzem Salimem Larbim. Konečnému vyšla ideálně příprava, bez potíží prošel ve středu i oficiálním vážením a před životním zápasem je plný optimismu. Proto si ani nepřipouští, že by mohl Larbimu podlehnout.

box_konecny_pestivbrne.cz

"Jsem si jistý, že bych měl vyhrát. Jsem si skoro jistý, že bych měl vyhrát před limitem, ale co z toho nakonec vyleze, to se uvidí," prohlásíl třiatřicetiletý Konečný. Na vysněný duel čekal dlouho. Původně se měl utkat o ceněný pás už vloni v září s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem. Tento zápas se měl konat v Brně, jenže tehdejší světový šampion se kvůli údajnému zranění omluvil a později mu organizace WBO titul odebrala. Další pokus měl českému boxerovi vyjít 10. března v Brovarech u Kyjeva proti Zaurbeku Bajsangurovovi z Ruska, jenže i tento protivník se zranil.

Konečného německý manažer Ulf Steinforth poté zajistil za dohledu WBO francouzského protivníka Larbiho. Ten je o devět let mladší a zatím odboxoval 19 utkání, v nichž si připsal 17 výher, porážku a jednou skončilo utkání nerozhodně. Konečný se pyšní bilancí 47 vítězství a tří proher. "Studoval jsem Larbiho zápasy. Vím, jak boxuje, takže počítám s tím, že bude hodně technický a pohyblivý. Asi mi bude trošku utíkat, proto budu muset jít za ním," předpokládal rodák z Brna.

O jeho vítězství nepochybují ani sázkové kanceláře, které na jeho vítězství vypsaly velmi nízké kurzy. "Podle žebříčku jsem jasný favorit, navíc budu doma, takže bych měl jasně vyhrát,. Rozhodně vím, že mám víc zkušeností a měl bych je zúročit, stejně jako fyzickou kondici," pravil Konečný. "Všechny karty mám v rukou. Takže kdybych prohrál se Salimem Larbim, zvažoval bych konec kariéry, protože tohle je opravdu obrovská šance," doplnil český boxer.

Se svým protivníkem se poprvé viděl na pondělní tiskové konferenci. O dva dny později společně absolvovali oficiální vážení a chovali se k sobě velmi zdvořile. "Budu se na něj usmívat pořád. Larbi je na pohodu a férový. Ale v boxu je to tak, že chci být lepší než soupeř a to se dokazuje pěstmi. Ovšem před zápasem i po něm budeme sportovní kolegové," tvrdil Konečný.

Ideální scénář pro čtvrteční souboj v hlavě připravený nemá. Důležité pro něj bude, aby se na konci radoval on a převzal pás pro prozatímního světového šampiona organizace WBO. "Pokud bude šance, tak soupeř půjde na zadek v první kole. Když bude nebezpečný, tak si to pohlídám a radši vyhraji na body. Pro mě je v tuto chvíli důležitý výsledek. Sice budu boxovat doma a fanoušci mohou ovlivnit můj výkon, ale budu se snažit zůstat při smyslech," dodal Konečný.

Ve čtvrtek večer bude v Brně k vidění i další souboj o mistrovský titul. V ženské kategorii půjde dokonce o dva pásy organizací WBF a WBO. Do ringu se proti sobě postaví Němka Christina Hammerová a Queen Tshalabala z Jihoafrické republiky. Evropská boxerka patří do stejné stáje jako Konečný a očekává se její hladké vítězství. "Vzhledem k tomu, že vím, jak se Christina na duel připravovala a má životní formu, dopředu je mi její protivnice líto," uvedl trenér Němky Dirk Dzemski.

Boxerský galavečer v brněnské sportovní hale ve Vodově ulici bude obsahovat celkem šest zápasů, program začne v 18 hodin. Souboj Konečného s Larbim přijde na řadu až na závěr a živě ho bude přenášet stanice Nova Sport. Její přímý přenos začne v 21 hodin.

Petr Říha, foto: Lukáš Konečný a Salim Larbi; Lukáš Borek, archiv Pěsti v Brně

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...