Kometa vyhrála doma popáté v řadě, podržel ji neprůstřelný Trvaj

Brno, 24. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté Komety Brno díky úternímu vítězství v dohrávce 1. kola Tipsport extraligy na vlastním ledě nad Kladnem získali na desátém místě tříbodový náskok na nejbližšího pronásledovatele z Litvínova. Svěřenci trenéra Zdeňka Venery vyhráli doma popáté v řadě a oporou byl opět gólman Jiří Trvaj. Zkušený brankář sesadil z pozice jedničky Fina Sasu Hoviho a v Kajot Areně splácí důvěru kouče, protože za poslední čtyři zápasy v domácí hale inkasoval jediný gól. Proti Kladnu si připsal 27 úspěšných zákroků a počtvrté v sezoně udržel čusté konto.

HC-Kometa-Brno-Petr-Podrouzek

Jeho spoluhráči byli střelecky aktivnější, Trvajův protějšek Jan Chábera čelil 35 pokusům a za svá záda pustil pouze puk vyslaný z hokejky obránce Tomáše Žižky. "Škoda, že nám tam nepadne ještě nějaký gól, abychom se trošku uklidnili. Takhle je to napnuté do poslední vteřiny a je toho dost," přiznal Trvaj, na němž bylo patrné velké vypětí.

Po utkání s Kladnem si připsal 39. nulu v kariéře a stíhá extraligového rekordmana Romana Málka z Vítkovic, který má o dvě vychytaná čistá konta víc. "Tohle je mi úplně jedno. Hlavně, že jsme vyhráli. Celkem složitě jsme se dostávali k bráně soupeře, takže jsem si říkal, že klíčem k úspěchu bude neinkasovat," pravil Trvaj.

Trenér Venera jej nasadil od první minuty, přestože v posledním duelu v Plzni stáhl současnou jedničku z ledu po dvou inkasovaných brankách už v 58. vteřině. "Člověk si řekne, že zažil všechno, ale potom se objeví něco, co je zcela poprvé. Po takovém zápase jsem se snažil vyhnat chmury a dát do toho všechno. Soustředil jsem se na každou střelu," uvedl brněnský brankář.

Po vyhraném duelu si oddechl také obránce Tomáš Žižka, který přesnou trefou zajistil Kometě velmi důležité tři body. "Pro nás to byl skoro zápas roku. Teď se to láme a my tyhle zápasy potřebujeme zvládnout. Jsme v situaci, kdy se nám venku moc nedaří, takže každý domácí duel je důležitý. Hrajeme to na krev. Kladno bylo těžký soupeř, protože má dobře propracovanou defenzivu," poznamenal Žižka, který rozhodl v čase 8:36.

Středočeši odjeli z Brna podruhé v sezoně poraženi. Také první duel v Kajot Areně skončil jejich prohrou 0:1. "Ve vzájemných zápasech většinou rozhoduje, kdo dá první gól. A dneska se to zase potvrdilo. Nemohli jsme se dostat před bránu, a když jsme se tam objevili, chybělo nám trošku štěstí," mínil hostující kapitán Pavel Patera. "Brno nás nepustilo do střeleckého pásma, dobře si to pohlídalo. Navíc mělo v bráně výborného Trvaje. Jeho nuly nejsou náhodou," dodal Patera.

Petr Říha, ilustrační foto: Petr Podroužek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...