Pokud Kometa postoupí do finále, budou se zápasy promítat na Svoboďáku

Brno, 2. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Pokud Kometa Brno postoupí do finále hokejové extraligy, radnice centrální části nechá průběh všech zápasů o titul promítat na obří obrazovky na Náměstí Svobody. V pondělí to řekl starosta městské části Brno-střed Libor Šťástka (ODS). "Po hokeji je hlad. Brno se teď prostřednictvím Komety zviditelňuje v celé republice," řekl starosta.

Fanousci-komety-kometa-pub-postup-do-finale-extraligy-02

Radnice se proto dohodla s reklamní společností, že v případě postupu do finále extraligy bude na centrálním náměstí zápasy promítat. "Město to nebude stát prakticky žádné náklady navíc. Vyjdeme pořadatelům vstříc jen při povolování a shánění potřebných razítek a také při úklidu náměstí," řekl Šťástka.

Brněnská radnice se domnívá, že hokejová utkání na Náměstí Svobody by mohlo vidět najednou tři až pět tisícovek lidí. "Některé odhady mluví až po patnácti tisících fanoušků, to se mi ale nezdá reálné a navíc by takové srocení davu bylo asi i nebezpečné," řekl Šťástka s tím, že o kapacitě hlavního brněnského náměstí nepanuje obecná shoda.

Termíny hokejového finále jsou pevně dány - hraje se 9., 10., 13., 14. a případně i 17., 19. a 21. dubna. Radnice předpokládá, že by v případě postupu Komety do finále nechala promítat všechna utkání.

Ve hře jsou podle Šťástky dvě technické varianty přenosu - hokej by se vysílal buď na největší obrazovce svého druhu v Česku nebo na dvou menších, nasměrovaných od morového sloupu tak, aby byla jejich viditelnost co nejlepší.

Extrémní zájem o hokejová utkání potvrdil mluvčí Komety Jiří Pošvář. "Náš stadion pro sedm tisíc dvě stě diváků bychom na domácí utkání bez problémů vyprodali pětinásobně," řekl.

Jiří Nováček, foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kalendář vinařských akcí

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..