Hokejová Tipsport extraliga, předkolo play-off: Kometa přehrála Kladno 5:3

Brno, 1. března 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté brněnské Komety zvládli ve čtvrtek i druhý zápas předkola play-off Tipsport extraligy a na svém ledě porazili Kladno 5:3. Středočeši měli v závěru velký tlak, místo vyrovnání ale popáté inkasovali a nyní budou muset vyhrát třikrát v řadě, jinak pro ně sezona končí. Stejně jako ve středu začali domácí velkým náporem. Rezultovala z toho obrovská příležitost Němce, ten ale z bezprostřední blízkosti vůbec netrefil odkrytou bránu a přišel trest. V páté minutě nahodil puk od mantinelu kapitán hostů Patera, jehož pokus tečoval přesně mezi betony brankáře Trvaje stínící Jiří Kuchler.

Kometa_Brno-led250_thumb

Hlouček hostujících fanoušků vybuchl radostí, domácí je však brzy zase umlčeli. V rychlém sledu totiž putovali na trestnou lavici Lepine s Piskáčkem a přesilovku dvou mužů v poli využil prudkou střelou Leoš Čermák, který nedal Cháberovi sebemenší šanci zareagovat.

Útočný hokej pokračoval a mírně navrch mělo Brno, ve stoprocentních šancích ale ztroskotali Divíšek i Jakub Svoboda. Dočkal se až Svoboda Tomáš, byl to však pro něj hodně bolestivý gól. Dvě minuty před první sirénou ho do zápěstí trefila dělovka právě jeho jmenovce Jakuba a kotouč se došoural až za brankovou čáru - bývalý forvard Slavie se ale skácel s bolestivou grimasou k ledu a zápas dohrál jen s obtížemi.

To Kladno jednoho ze svých klíčových hráčů dokonce ztratilo. Do druhé třetiny nahradil zraněného brankáře Cháberu (podvrknutý kotník) Cikánek a musel se hodně činit, jako první ovšem nečekaně udeřili jeho spoluhráči. V čase 25:07 vyrovnal při signalizované výhodě Jan Eberle a bylo to 2:2. To Kometu opět donutilo přidat a výsledkem byla trefa Róberta Petrovického, jemuž stačilo pouze vyhrát buly, po nešťastném odrazu totiž hosté dopravili kotouč do sítě sami. Následně jej mohl dorazit ještě agilní Holec, svou tvrdou střelou však orazítkoval břevno.

Brno ale na pojištění náskoku nečekalo dlouho. Ve 42. minutě se v přesilovce se štěstím trefil Roman Erat a Kladno bylo rázem na dně. I když si pak dokázalo vypracovat několik slibných šancí, Trvaj odolával a za svá záda pustil až těsně před koncem střelu Hovorky, který tak vykřesal svému týmu naději. Nabuzení hosté poté ještě několikrát silně zahrozili, na další branku už však měli málo času.

A tak se při power-play prosadili opět domácí. Druhou trefou v utkání zajistil výhru Kometě Čermák a Moravané vedou v sérii hrané na tři vítězství 2:0 na zápasy. Svěřenci trenéra Zdeňka Vojty budou odvracet konec sezony už v sobotu na svém stadionu.

Tipsport extraliga ledního hokeje, předkolo play-off, 2. zápas:

HC Kometa Brno - Rytíři Kladno 5:3 (2:1, 1:1, 2:1), stav série: 2:0.
Branky:7. Čermák (Kováčik), 19. T. Svoboda (Jakub Svoboda, Divíšek), 34. Petrovický, 42. Erat (Malec, Holec), 60. Čermák (Divíšek) - 5. Kuchler (Patera, J. Drtina), 26. Eberle, 58. Hovorka (Patera, Bicek). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:
HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis. Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.
Rytíři Kladno: Chábera (od 21. Cikánek) - Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček - Bicek, Patera, Kuchler - Dragoun, Hovorka, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký.

Ondrej Huml

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...