Kometa ve čtvrtém finálovém zápase podlehla Pardubicím 1:2 po nájezdech

Brno, 14. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté Pardubic zvítězili v sobotním čtvrtém utkání finále play-off extraligy na ledě Komety Brno 2:1 po samostatných nájezdech a srovnali stav série na 2:2. Rozhodující branku vstřelil útočník Jan Kolář, pátý duel se hraje v úterý na východě Čech. Kometa vstoupila do druhého domácího zápasu bez zraněných útočníků Dlouhého a Tomáše Svobody a stejně jako o den dříve měla brzy možnost hrát přesilovku, ovšem hosté opět ujeli a Somík trefil gólmana Trvaje do masky.

kometa-fanousek-prohra

Další příležitost měli Východočeši ve vlastní početní výhodě, v níž si na Bartekovu nahrávku najel obrence Kočí, ale jeho teč Trvaj na poslední chvíli zastavil. Při další přesilovce napálil pardubický kapitán Koukal tyč.

Díky pozorným obranám se oba celky prosazovaly v ofenzivě především v početních výhodách. Při jedné z nich zůstal před gólmanem Růžičkou osamocený brněnský bek Žižka, ovšem hostující brankář udržel čisté konto. Skvěle zasáhl i při rodící se šanci Baleje, kterému v poslední možné chvíli vypíchl kotouč svou hokejkou. V závěru druhé třetiny spálil velkou příležitost Rákos, který objel Hrušku, ovšem v klíčovém okamžiku minul bránu.

Další vzájemný souboj s Balejem už brankář Růžička prohrál. Slovenský forvard si najel na křížný pas Čermáka, díky nechtěné teči Kočího se dostal k puku a střelou do odkryté klece otevřel skóre. Hosté poté ještě zvýšili ofenzivní úsilí a po akci Tomáše Zohorny se dočkali vyrovnání díky Bartekovi.

Prodloužení začala obě mužstva velmi aktivně a šance se střídaly na obou stranách. Nejlepší palebnou pozici měl Kolář, který se zbavil beka, jenže nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi. Pardubický útočník si vše vynahradil při samostaném nájezdu, když byl stejně jako Tomáš Zohorna a Koukal úspěšný a stal se autorem rozhodující trefy. V dresu Komety se prosadil pouze Němec.

Hokejová extraliga, finále:

HC Kometa Brno - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0), stav série: 2:2
Branky: 46. Balej (L. Čermák, Vašíček) - 55. Bartek (T. (Zohorna), rozh. nájezd Kolář I. Rozhodčí: Fraňo, Šindler - Bláha, Bádal. Vyloučení: 7:4, navíc Kolář I (Pardubice) 10 minut. Využití: Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:
HC Kometa Brno: Trvaj (65. Hovi) - Kováčik, Žižka, Bičánek, Vašíček, M. Hruška, Malec, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Polodna - Balej, Divíšek, Jakub Svoboda - R. Erat, Koreis, H. Zohorna - V. Němec, Švaňhal, Haluza - Jan Káňa. Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: M. Růžička - Píša, V. Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II, Klobouček - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, T. Zohorna, Somík - Semorád, Cetkovský, Rákos - Radil, Kousal, Buchtele - Nahodil. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

Petr Říha, foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...