Kometa porazila Spartu 3:1. Série se za stavu 2:2 přesouvá do Prahy

Brno, 15. března 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté Komety Brno porazili ve čtvrtečním čtvrtfinále play-off pražskou Spartu 3:1 a vyrovnali stav série na 2:2. Domácí byli lepším týmem, hosté se dlouho nemohli dostat do tempa a v obraně jim hodně chyběl zraněný tvrďák David Kočí. Pokud je určitý čas, kdy si sparťané musí dávat na Kometu v této sérii dobrý pozor, je to bezesporu třetí minuta. V ní skórovali Moravané v obou utkáních v Praze a povedlo se jim to i tentokrát, když Hynek Zohorna až nečekaně lehce najel do útočného pásma a svižnou ránou mezi betony prostřelil brankáře Tomáše Pöpperleho.

kometa_hraci

Inkasovaný gól hosty zaskočil a na ledě vládlo jasně Brno. Přidat druhou branku mohl Dlouhý, ve vyložené šanci ale trefil pouze gólmana Sparty, v koncovce zklamal také Tomáš Svoboda. Tomu připravil gól na zlatém podnose krásnou nahrávkou Vašíček, hbitý forvard však netrefil prostor mezi tyčemi.

Přesto to Kometu nemuselo mrzet. V úvodu prostřední části totiž spálil obrovskou šanci i sparťan Tenkrát, jenž nedotáhl do konce svůj bekhendový blafák, a přišel trest. V čase 25:05 se přesně pod víko trefil Radek Dlouhý, ani tento moment ale Pražany neprobudil. Jejich šance byly víceméně náhodné, navíc si s nimi neuměli poradit.

To názorně demonstroval Lapšanský, který zblízka minul odkrytou klec, jeho spoluhráč Jánský ve slušné pozici pro změnu nevystřelil vůbec. Bývalý útočník Litvínova dojem ovšem napravil. Osm minut před koncem třetí třetiny totiž využil dezorientace brněnských zadáků, kteří čekali přerušení hry po ataku na Kováčika, a nikým nehlídaný propálil z mezikruží Trvaje.

Víc už ale Jandačovo mužstvo nestihlo. Série je tak vyrovnaná 2:2, pátý duel je na programu v sobotu v pražských Holešovicích.

Tipsport extraliga ledního hokeje, čtvrtfinále play-off:

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1), stav série: 2:2.
Branky: 3. H. Zohorna (Žižka, Švrček), 26. Dlouhý (Petrovický, Divíšek), 60. M. Hruška (Divíšek) - 52. Jánský (S. Treille). Rozhodčí: Jeřábek, Fraňo - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:0. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Sestavy:
HC Kometa Brno: Trvaj - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Jaroslav Svoboda, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Koreis - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Balej, H. Zohorna, Polodna. Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.
HC Sparta Praha: Pöpperle - Krstev, Sersen, Milam, Jan Hanzlík, Philipp, Kasík - Pacovský, Broš, I. Rachůnek - Ton, Bližňák, Tenkrát - Jánský, Foster, S. Treille - Y. Treille, T. Rachůnek, Lapšanský. Trenéři: Josef Jandač, Richard Žemlička a Patrik Martinec.

Ondrej Huml, ilustrační foto: Ivo Dostál, hc-kometa.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...