Čeští futsalisté zdolali v kvalifikaci MS Nizozemsko 5:1. Teď je čekají Turci

Brno, 16. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Česká futsalová reprezentace vyhrála ve čtvrtečním utkání kvalifikace na MS 2012 v Brně Nizozemsko 5:1. Česká futsalová reprezentace se pokusí navázat na své úspěšné úvodní vystoupení proti Nizozemsku v kvalifikaci o účast na mistrovství světa také během dnešního duelu s podceňovaným Tureckem. To na úvod brněnské kvalifikační skupiny inkasovalo výrazný debakl od Běloruska v poměru 1:7.

futsal3

Česká reprezentace nakročila ke kýženému postupu do baráže velmi rázně, když celek nebezpečného Nizozemska rozdrtila především díky skvělému úvodu vysoko 5:1. Trenér Tomáš Neumann už před začátkem turnaje avizoval, že právě tento zápas bude pro další průběh kvalifikační skupiny klíčový. ""Los nám přisoudil skupinu smrti. Z každého koše jsme dostali nejvýše postaveného soupeře. Základní kámen k postupu vidím ve vítězství hned v prvním zápase nad Nizozemskem," hovořil před utkáním. Český tým se netají přáním postoupit do baráže, která se uskuteční na přelomu března a dubna, z prvního místa, aby tak narazil na papírově snazšího soupeře.

Turci naopak plní v Brně roli výrazného outsidera, což potvrdili už v úvodním zápase proti Bělorusku, jemuž podlehli vysoko 1:7. Úspěchem tak pro ně bezesporu je už samotný postup z předkvalifikační skupiny, v níž se utkali s výběry Finska, Albánie a Estonska. Z účastníků mistrovství Evropy však byli právě pouze Turci nasazeni už do prvního kola kvalifikace. Proti domácímu výběru favority nerozhodně nebudou, svou houževnatostí mu ale cestu za povinnýmu body budou chtít zkomplikovat. Utkání začíná v 18.00.

Páteční program kvalifikační skupiny o MS futsalistů, Brno:

18.00 ČESKÁ REPUBLIKA – Turecko (PP, ČT4 Sport)
20.30 Nizozemsko – Bělorusko

Kvalifikace na futsalové MS 2012:

ČESKÁ REPUBLIKA - Nizozemsko 5:1 (4:1)
Branky: 1. Rešetár, 4. R. Mareš, 8. Seidler, 25. Rešetár, 36. M. Mareš - 19. El Morabiti. Rozhodčí: Pascal (Fr.) a Ivanov (Ukr.). ŽK: De Groot, Nejjari (oba Niz.). Diváci: 800.
Sestava ČR: Gerčák - R. Mareš, Rešetár, Frič, M. Mareš, Novotný, Havel, Kopecký, Seidler, Janovský, Belej.

Bělorusko - Turecko 7:1 (3:1)
Branky: 5. a 24. Gorbenko, 20. a 30. Čibisov, 33. a 36. Černik, 7. Savincev - 6. Köseoglu.

Pavel Urban, Radek Barkman

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...