Česká florbalová reprezentace se představí domácímu publiku v Brně

Brno, 2. listopadu 2011 (MEDIAFAX) - Česká florbalová reprezentace mužů se poprvé od zisku bronzových medailí z mistrovství světa 2010 představí domácímu publiku. V Brně startuje v pátek Škoda Cup, turnaj nejlepších čtyř týmů světa, na středeční tiskové konferenci prozradil plány trenér národního týmu Tomáš Trnavský.

florbal01-250

„Všichni se těší, před domácím publikem se hraje vždycky lépe než někde ve Švédsku nebo Švýcarsku. Je to pro nás návrat domů poprvé od mistrovství světa, chceme hrát vyrovnané zápasy a získat body do tabulky. O motivaci je proto postaráno, nechceme se jen zúčastnit,“ říká trenér týmu Tomáš Trnavský.

Z původní nominace nakonec bude muset oželet start Aleše Zálesného, jedna z největších opor národního týmu se koučovi omluvila ve středu ráno. „Aleš má problémy se zubem, který mu měli vytrhnout, jenže se to nepodařilo. Proto je pod antibiotikami, aby nedostal zánět, a ve čtvrtek ho čeká operace,“ říká Tomáš Trnavský.

Jediným nováčkem je devatenáctiletý Tom Ondrušek z Tatranu Střešovice, z anovice je možné považovat i Petra Krzyžanka z Ostravy a Martina Tokoše z Vítkovic, kteří mají na svém kontě zatím jen tři starty.

Jedním z cílů národního týmu by mohl být úspěch v zápase se Švédskem. Výběr Tre Kronor zatím Češi nikdy v historii neporazili. Švédové navíc již dvě období nejsou úřadujícími mistry světa a na klubové úrovni český florbal ten severský pomalu dohání. „Byli bychom rádi, aby byl pro nás turnaj stejně úspěšný jako nedávný Pohár mistrů v Mladé Boleslavi pro Tatran. Ten skvělým výsledkem potvrdil, že loňské druhé místo Vítkovic nebylo náhodné," připomíná Trnavský klubová stříbra.

Škoda Cup se vrací do Brna po dvou letech. „V Brně diváci na florbal chodí. Máme cíl poprvé halu na Vodově vyprodat,“ přidává další cíl prezident České florbalové unie Filip Šuman.

Program florbalového turnaje Škoda Cup (BRNO):

Pátek:

  • 16.00 Švýcarsko - Švédsko
  • 19.00 ČESKÁ REPUBLIKA – Finsko

Sobota:

  • 16.00 Švédsko - Finsko
  • 19.00 ČESKÁ REPUBLIKA – Švýcarsko

Neděle:

  • 16.00 ČESKÁ REPUBLIKA - Švédsko
  • 19.00 Finsko - Švýcarsko
Tomáš Rambousek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...