Pedagogika Montessori – to pravé pro vaše děti

Mateřská škola a základní škola Sluníčko – Montessori nabízí ucelený přístup ke vzdělávání dětem od 1,5 roku do 5. třídy základní školy. Součástí je mateřské centrum, jesličky, mateřská škola a 1. stupeň ZŠ. Výchovu a vzdělávání zabezpečují vysokoškolsky, pedagogicky vzdělaní učitelé, kteří absolvovali roční studium Montessori pedagogiky.

MS Slunicko 250PR

Pouhý kurz Montessori bez odborného pedagogického vzdělání je nedostačující. Velký důraz je kladen na samotnou osobnost pedagoga, který je empatický, tvůrčí, trpělivý a dále se vzdělává i v jiných pedagogických oblastech.

Škola pracuje dle alternativního vzdělávacího systému Montessori pedagogiky, který však nevnímá dogmaticky, ale do své filozofie školy začleňuje také prvky intuitivní a prožitkové pedagogiky, intenzívní výuku angličtiny, dále nabízí různé kroužky, výlety, školy v přírodě.

mas-slunicko2 PR
Mateřské centrum – seznamuje rodiče s dětmi od 1,5 roku s Montessori programem, jehož součástí jsou i výtvarné, hudební a pohybové aktivity a připravuje děti na nástup do MŠ. Tyto kurzy umožňují dětem lépe zvládnout přechod z domácího prostředí do MŠ.

Mateřská škola – MŠ v Brně-Vinohradech, Lesné a Králově Poli staví na respektujícím přístupu k dítěti, vychovává zdravě sebevědomé, samostatné děti s touhou po poznávání a učení se.

Základní škola – třídy v počtu 15 žáků umožňují klidné, radostné a bezstresující učení a připravují žáky na další vzdělávání. Veškeré učení probíhá na principech prožitků, které vedou k pochopení daného učiva a lepšímu učení se.

Mateřská škola a základní škola Sluníčko – Montessori, s.r.o.

MS Slunicko-logo PR

  • MŠ: J. Babáka 11, 612 00 Brno – Královo Pole
  • MŠ: Šrámkova 14, 638 00 Brno – Lesná
  • MŠ: Bzenecká 23, 638 00 Brno – Vinohrady
  • ZŠ: Bzenecká 23, Brno – Vinohrady

www.slunicko-montessori.cz
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
Tel.: 739 181 535, 603 376 657


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...