V Kamechách vyroste druhá mateřská škola

Brno, 7. dubna 2015 - Město Brno připravuje výstavbu nové mateřské školy v Kamechách v Brně-Bystrci. Bude se jednat o šestitřídní mateřskou školu s kapacitou téměř 170 míst. „Snahou města je co možná nejdříve zahájit výstavbu a tak pomoci desítkám rodin s umístěním jejich dětí v mateřské škole,“ uvedl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára s tím, že městská rada schválila na konci března veřejnou zakázku na projektovou dokumentaci.

skolka materska skola nova brno bystrc kamechy

S výstavbou nové mateřské školy počítá i městský rozpočet, v němž je na vybudování vyhrazeno 60 milionů korun. „Mateřská škola bude navržena pro šest školních tříd, tedy maximálně 168 dětí. Bude mít vlastní kuchyni, jejíž kapacita bude dostačující k zajištění přípravy obědů i pro mateřskou školu Kamechy I. Součástí investice bude vybudování parkoviště a oplocené školní zahrady s herními prvky a pískovišti. V návaznosti na předpokládaný demografický vývoj bude objekt navržen tak, aby v budoucnu bylo možné jeho využití pro základní školu,“ doplnil Žára.

Zdroj: MMB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...