Jay Delver pokřtí nové album na festivalu Groove Brno

Brno, 24. listopadu 2022 – Novinkou Money Will Burn vysílá skupina Jay Delver stejnojmennou fiktivní postavu na misi k záchraně světa. Jay v textech bojuje s neduhy moderní civilizace jako je například sociální izolace či negativní dopady moderních technologií na společnost. Příběhová linie navazuje na předchozí koncepční desku.

Jay Delver 1 foto Tino Kratochvil

„Na prvním albu Lonely Online Dragons trpěla naše hlavní postava stejnojmenným syndromem, lucidním komatem v online prostředí. Teď po probuzení zjišťuje, že choroba postihla celé lidstvo a projevuje se všemi aktuální problémy kosmopolitní společnosti. Od závislosti na moderních technologiích, přes materiální dekadenci, až po ignorování ekologické situace a s ní spojených katastrof. Jay přináší lék, je to hrdina, kterého jsme ani nevěděli, že potřebujeme,” říká autor textů a hudby Jakub Urbánek.

Spolu se zpěvákem, klávesistou a saxofonistou Urbánkem tvoří novou sestavu brněnské kapely baskytarista Vít Kraváček, bubeník Matej Štefík, kytarista Vašek Martínek a klávesista Pavel Vaněk. Nahrávka vznikla ještě v předchozím složení s kytaristou Danielem Vejmělkou a baskytaristou Markem Šatarou. Money Will Burn vzniklo v pražském Golden Hive Studiu. Mixu a masteringu skladeb se chopil producent desky Amák Golden.

„Od aranží s odérem sedmdesátých let s rockovými kytarami, funky rytmy a soulovým prožitkem jsme na chvíli poodstoupili a na Money Will Burn jsme sáhli po modernějších aranžích plných synťákových ploch a osmdesátkové nostalgie,” popisuje vývoj v aranžích Urbánek.

Křest proběhne 30. listopadu v rámci závěru 15. ročníku festivalu Groove Brno v Metro Music Baru.

Foto: Tino Kratochvil 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...