Fallgrapp přivezou na Flédu nejnovější desku Ostrov

Brno, 21. února 2022 – Devět členů nadžánrových Fallgrapp se s lehkostí pohybuje od downtempa, přes trip-hop a alternativní pop až k rapu. Přesně před dvěma lety vyšla skupině nahrávka Ostrov (2020). Na Flédě jí poprvé představí 23. března 2022. Sama kapela a taktéž kritika označují album za nejvyspělejší tvorbu Fallgrapp: „Nemusíte o minulosti slovenských Fallgrapp vědět nic, přesto už během prvních minut poslechu třetí řadovky Ostrov pochopíte, že tahle kapela netrpí bázlivostí a nebojí se velkých vizí,“ napsal server Frontman.cz.

flagrap-fleda

Projekt vznikl v roce 2013 pro vystoupení Juraje Líšky v rámci festivalu Pohoda. Postupně se rozrůstal o zpěvačku Noru Ibsenovou a další hudebníky až do současné podoby. Hned debutová deska Rieka (2014) přinesla nevídaný ohlas a ovládla Radio_Head Awards – získala cenu za album, singl, debut i elektronickou nahrávku. Následovala účast na prestižním showcasu Eurosonic Nordeslaag nebo support na slovenském vystoupení producenta Bonobo.

Na albech Fallgrapp se velmi často objevují i další osobnosti slovenské hudební scény – tvořili s umělci jako Vec, Jimmy Pé nebo Juraj Benetin (Korben Dallas). Track Keď padal sneh, výsledek spolupráce s producentem The Curly Simon, vynesl kapele další ocenění za nejlepší skladbu. Skupina si zakládá na slovenských textech a mimořádný důraz klade i na barevně působivé, někdy až surreální vizuály. Z poslední desky se klipu dočkala jak titulní píseň Ostrov, tak právě Keď padal sneh, která doteď zaznamenala na službě YouTube už více než čtvrt milionu shlédnutí.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...