JazzFestBrno zveřejnil hlavní hvězdy pro rok 2020, přijede Cohen i Metheny

Brno, 11. listopadu 2019 – Dvacetinásobný držitel Grammy Pat Metheny, charismatická zpěvačka Lizz Wright, jubilující basista Avishai Cohen, kytarový velmistr Bill Frisell a nejvýraznější osobnosti současného saxofonu Joshua Redman a Chris Potter. To je šestice headlinerů 19. ročníku mezinárodního jazzového festivalu JazzFestBrno, který se uskuteční od 15. března do 9. června příštího roku.

avishai cohen jazz fest brno

„Ročník 2020 nabídne mix festivalových premiér i návratů. Poprvé přivítáme LizzWright, Joshuu Redmana a Billa Frisella. Při tvorbě programu se nám i po devatenácti letech daří se neopakovat. I v roce 2020 to potvrdí koncerty navrátilců Pata Methenyho, Avishaie Cohena a Chrise Pottera, které festivalovým návštěvníkům představíme ve zcela odlišných kontextech,“ říká umělecký ředitel festivalu Vilém Spilka.

Pat Metheny se na festival vrátí po osmi letech, kdy triumfoval v Bobycentru se svým Unity Band. Tentokrát se představí v komornější tříčlenné sestavě Side-Eye ve zvukově i vizuálně ještě vstřícnějším Sono Centru. Návštěvníky tak ve srovnání s Methenyho festivalovou premiérou čeká intenzivnější zážitek. Basista a zpěvák Avishai Cohen je častým hostem brněnského JazzFestu a zároveň dokonalou ukázkou, že žánrové hranice jsou dnes už dávno překonaným pojmem. Tentokrát se však na festival vypraví v té nejryzejší jazzové podobě a ve sváteční sestavě. V jeho triu s ním zahrají pianista Shai Maestro a bubeník Mark Guiliana, tedy sidemani, s nimiž nahrál své přelomové album Gently Disturbed. Po třech letech se do Brna vrátí také saxofonista Chris Potter, jehož trio rozšíří exkluzivní host, kytarista Bill Frisell.

Vstupenky jsou v prodeji na webu festivalu a v prodejní síti GoOut. „U vybraných koncertů opět nabízíme VIP vstupenky pro ty nejnáročnější fanoušky, které zajišťují nejlepší místa v sále a jejich majitelé si mohou večer prodloužit při společenském setkání, na něž často zavítají i samotní umělci,“ říká výkonný ředitel festivalu Vlastimil Trllo. Další informace o festivalu jsou k dispozici na webu jazzfestbrno.cz. Kompletní program 19. ročníku pořadatelé zveřejní v lednu.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...