Epopej i komerční tvorba Alfonse Muchy zůstanou na BVV do konce roku

Brno, 20. června 2018 – Víc jak třiadvacet tisíc lidí vidělo za pouhé tři týdny výstavu Alfons Mucha: Dva světy na brněnském výstavišti. Světový unikát, který poprvé v historii představuje majestátní plátna Slovanské epopeje společně s komerční tvorbou světoznámého českého malíře, zůstává v Brně až do konce roku.

slovanska epopej foto krystof turek

Víc jak tisíc návštěvníků denně. To je úctyhodná statistika, kterou si po prvních třech týdnech připisuje jedinečná výstava Alfons Mucha: Dva světy na brněnském výstavišti. Za prvních 23 dnů ji vidělo 23 587 návštěvníků se vstupenkou. Maximální kapacita jedné prohlídky je kvůli udržení potřebného klimatu 150 osob. Během víkendů byla výstava beznadějně vyprodána.

„Dílem je to zásluha samotné jedinečnosti výstavy – takto totiž oba protipóly tvorby Alfonse Muchy ještě nikdo na světě nemohl vidět. Zároveň je to ale ocenění samotné koncepce expozice. Řada návštěvníků včetně odborné veřejnosti nám potvrdila, že takto monumentální formát, kdy jsou všechna největší plátna v jednom obrovském otevřeném prostoru, ještě nikdy nikdo nezvolil,“ popsal ředitel projektu Miloň Mlčák.

Největší návštěvnost výstava zaznamenala vždy o víkendech, kdy plátna a plakáty Alfonse Muchy obdivovalo patnáct set lidí denně. I ve všední dny ale návštěvnost obvykle atakovala tisícovou hranici.

Po tři týdny byla expozice jedním z pilířů Festivalu RE:PUBLIKA, který připomínal sté výročí vzniku Československa a devadesáté výročí od Výstavy soudobé kultury, která zahájila provoz brněnského výstaviště. Zatímco RE:PUBLIKA v neděli 17. června skončila, výstava Alfonse Muchy v Brně zůstane až do konce roku.

Se skončením festivalu se částečně změní návštěvnický režim. „Přístup k pavilonu H bude přes kongresové centrum, které je komfortně dostupné z tramvajové zastávky u hlavního vstupu na výstaviště. Na stejném místě se dá i pohodlně zaparkovat,“ popisuje Mlčák. Parkování zájezdových autobusů je pak zajištěno v areálu. Základní vstupné od 18. června činí 250 korun, zlevněné pak 200 korun. Stejnou částku zaplatí i školy a jiné skupiny.

V ceně dostanou návštěvníci dvě brožurky s popisem vystavených pláten Slovanské epopeje i informacemi o plakátech. Zdarma je k dispozici i audioprůvodce, který je dostupný prostřednictvím aplikace BVV Trade Fairs pro chytré telefony využívající operační systém Android nebo iOS. „Návštěvníkovi stačí přinést si sluchátka. Pokud je zapomene, může si je zakoupit v gift shopu v expozici za symbolických 50 korun,“ doplnil Mlčák.

Během prázdnin začnou Veletrhy Brno, které výstavu pořádají, nabízet i komentované prohlídky expozice s průvodcem.
 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události