Populární řecký zpěvák Alkinoos Ioannidis vystoupí poprvé v Brně

Brno, 19. dubna 2018 - Alkinoos Ioannidis platí v současnosti za jednoho z nejvýznamnějších řeckých zpěváků, a to jak v Řecku a na Kypru, tak celosvětově. Pravidelně navštěvuje města jako New York, Chicago, Berlín, Amsterdam, Paříž, Curych, Melbourne, Tel Aviv a další. Do Brna přijede v rámci svého evropského turné na pozvání kapely Jannis Moras & Banda, která na koncertě zahraje jako support. Koncert se uskuteční 22. dubna od 19 hodin v Hudebním klubu Melodka.

Alkinoos Ioannidis zmensenina

„V rámci evropského turné navštívím například Barcelonu, Hamburk, Bern, Lucemburk, Brusel, Amsterdam, Berlín, Mnichov, Vídeň a samozřejmě Brno“ uvedl populární řecký zpěvák Alkinoos Ioannidis.

Ioannidis se v České republice objevil poprvé na jaře roku 2015 v Praze, poté o rok později tamtéž. Koncert v Brně bude zajímavý hned z několika důvodů. Jednak se jedná o Ioannidisovu premiéru v tomto městě a jednak to bude po 50 letech poprvé, co Brno navštíví významná řecká osobnost z oblasti hudby. Naposledy to byla zpěvačka Maria Farantouri s Orchestrem Mikise Theodorakise.

Koncert zahájí kapela Jannis Moras & Banda, hrající vlastní řeckou tvorbu žánru world music, mimo jiné navazující i na dílo Alkinoa Ioannidise. Na jednom pódiu se tak vystřídají dvě generace řecky píšících autorů provázaných zájmem o podobná témata. Záběry z koncertu se objeví v jednom z dílů dokumentárního cyklu Sousedé, který natáčí Česká televize.

„Jako support budeme mít k dispozici pouze omezený čas, z toho důvodu jsme do repertoáru vybrali 8 písní, které představí celé spektrum naší tvorby“ uvedl frontman kapely Jannis Moras & Banda, Jannis Moras. Vstupenky v síti smsticket jsou již vyprodány, předprodej probíhá už pouze v síti GoOut, případně v prodejně Indies na Poštovské ulici.

AlkinoosIoannidis napsal za 25 let na scéně více než 100 písní, které sám zaranžoval i nazpíval, k tomu má na kontě nespočet účastí na albech svých kolegů, ať už jako autor hudby nebo textu či jako interpret. Kromě své písničkářské činnosti se věnuje i skladbě vážné hudby, jeho dílo bylo prezentováno v Petrohradě, Berlíně, na Kypru a v Řecku. Ioannidisova hudba se vyznačuje mnohostí směrů a žánrů – vedle sebe najdeme prvky tradiční řecké a obecně východní hudby, hudby vážné i směrů moderních jako je například folk, rock nebo pop.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Září 2018  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..