Kratochvílová & Illuminati.ca představí na Flédě novou desku

Brno, 13. září 2018 - Výstřední ikona české hudební scény Jana Uriel Kratochvílová přiveze na Flédu novou desku Ruby Rose Mayhen. Osobitá zpěvačka výrazná svým zjevem i hlasovým projevem v Brně vystoupí 20. září s aktuálním projektem Illuminati.ca. Osvědčená kapela v čele s někdejším bubeníkem Pražského výběru Jiřím Hrubešem představí průřez společnou tvorbou ale také starší sólové hity Jany Kratochvílové v novém kabátě.

illuminati ca fleda

Jana Uriel Kratochvílová je jednou z nejexcentričtějších a nejdivočejších žen československé pop-rockové scény posledních dekád. Zpěvačka s nezaměnitelným zjevem, ale především hlasovým projevem, si i díky oblíbeným žánrovým rošádám po léta drží originální hudební rukopis. Její aktuální uskupení Illuminati.ca se vyznačuje svébytnou fúzí melodického rocku a hard-coreové estetiky. Kapela přitom nezapomíná ani na starší popové hity Kratochvílové jako „Publikum tvé jsem já“ nebo „V stínu kapradiny“, které představuje v nových aranžích. Živá vystoupení doplňuje také taneční dada duo MetaDance, které vizuálně a pohybově ozvláštňuje koncertní zážitek.

Aktuální nahrávka Ruby Rose Mayhem (2017) vykresluje kapelu Illuminati.ca jako sestavu zkušených hudebníků, kteří se nebojí experimentovat. Skladby, které Kratochvílová nazpívala kompletně v angličtině, se žánrově pestře přelévají mezi hard-rockem a synth-popem. Právě kultivovaný, někdy na poměry Kratochvílové až umírněný hlasový projev funguje jako červená nit, která posluchače vede iluminatickou zvukovou krajinou. Na desce se autorsky podílel také Pavel Thorn Trnavský, autor řady dřívějších hitů Kratochvílové. Ten se do kapely vrátil loni po několikaleté pauze.

Textařka a zpěvačka Jana Uriel Kratochvílová začínala svou kariéru v 80. letech. Její tvorba tehdy patřila k nezajímavějším úkazům provinční pop-rockové scény. Kratochvílová byla od samého počátku osobností výstředního zjevu, což nevyhovovalo tehdejšímu komunistickému režimu. Zpěvačce, která si fanoušky získávala svým charakteristickým hlasem, nebylo po výjezdu na zahraniční vystoupení umožněno vrátit se do Československa. To vyústilo v její emigraci do Anglie, kde dlouhá léta žila, vystupovala a tvořila.

Po pádu režimu se Kratochvílová začala vracet do Prahy, kde se usídlila i se svou současnou kapelou Illuminati.ca. Jejím kapelníkem je bubeník Jiří George Hrubeš (Pražský výběr), dlouholetý partner Kratochvílové. Kromě něj v současné sestavě účinkuje také zmíněný Pavel Thorn Trnavský (klávesy, perkuse), kytarista David Pavlík a baskytarista Jan Poky Pokorný.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události