Kino Art zahájilo rekonstrukci, na půl roku se stěhuje na Pekařskou

Brno, 16. května 2017 - Kino Art zahájilo dlouho plánovanou rekonstrukci budovy v Cihlářské ulici, aby se v říjnu mohlo znovu otevřít v nové a dokonalejší podobě. Mezitím však Kino Art bude i nadále přinášet svůj vyšperkovaný filmový program v digitální kvalitě a artovou atmosféru, tak potřebnou k dokonalému kulturnímu zážitku. Přesune totiž dočasně svůj provoz do kulturního klubu Distillery – The Social Reactor. Velkolepé otevření Kina Art v industriálních kulisách se uskuteční 17. května.

kino art kamera

Distillery se nachází v centru Brna v Pekařské ulici 76 naproti nemocnice u sv. Anny. Prostor bývalého lihovaru poskytne zázemí také baru 5m2, galerii, bikeshopu a coworkingu. Letní atmosféru skvěle doplní posezení na dvoře.

Opening mají v režii nejen Kino Art a Distillery, ale také bar SKØG, který zahájí provoz letního baru na nádvoří s názvem 5m2 a také se postará o „fluffy“ nabídku během výjimečného večera. Současně zahájí fungování také zavedená Galerie Art vernisáží Petra Nápravníka. Architektonické studio KOGAA představí návštěvníkům zrekonstruované prostory pro coworking a k vidění budou kola a cyklistické doplňky japonské značky Tokyobike, která budou v prodeji v novém místním bikeshopu. Areál se 17. května otevře v 18 hodin. V 19 hodin proběhne oficiální slavnostní zahájení. Od 21 hodin začne party s doprovodem DJ. Samotný kinosál „pokřtí“ projekce s „fluffy“ tématikou.

Kino Art bude ve svém dočasném působišti pokračovat ve své dramaturgii, tedy bude uvádět artové tituly, ale i kvalitní mainstream a díky digitálnímu projektoru i letní premiéry. Připraven je i speciální program například na Brněnskou muzejní noc (20. května). V rámci Festivalu ošklivé hudby 25. května se diváci mohou těšit na první celovečerní animovaný film Dobrodružství prince Achmeda doprovázený živou hudbou a několika projekcemi přispěje Kino Art také k programu festivalu Meeting Brno (v Kině Art 22.–28. května).

Kino Art bude v Distillery v Pekařské ulici působit do 30. září letošního roku. Poté se vrátí do nově zrekonstruované budovy v Cihlářské ulici. Investorem rekonstrukce kina je město Brno.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události