Australanka PHIA přiveze na Flédu laskavý indie-pop

Brno, 4. listopadu 2015 - Australská zpěvačka PHIA je hvězdou berlínské klubové scény, kterou proslavil něžný zpěv a busking doprovázený africkou kalimbu. Proto nepřekvapí, že její koncert bude zlatým hřebem podzimního hudebního cyklu Elderflower Sessions.

phia fleda brno

Všichni milovníci netuctového popu by tak neměli propásnout její show 9. listopadu na brněnské Flédě. ,,PHIA má podmanivý projev a dokáže si publikum rychle získat. Její skladby jsou příjemně experimentální, ale přesto líbivé a rytmické, takže dokážou zaujmout jak hudební fajnšmejkry, tak  příznivce něžného popu,” vysvětluje dramaturg klubu Fléda David Novotný.

Vystoupení drobné Australanky je zážitkem i díky nástrojům, kterými dotváří atmosféru. Na koncertech se totiž doprovází perkusemi a kalimbou, tradičním africkým nástrojem. Díky dlouhodobému pobytu v Berlíně má zkušenost i s buskingem a velice schopně ovládá looper, takže je každý její koncert unikum. „Na Flédě bude PHIU navíc doprovázet bubeník, který dá jejímu vystoupení říz,“ dodává Novotný.

PHIA, vlastním jménem Sophia Exiner, je rodačkou z australského Melbourne, jež nyní působí v Německu. Její skladby se nesou v popově experimentálním duchu, kterému propadl celý Berlín. Unikátní zvuk poskládaný z looperu, perkusí a kalimby je zejména slyšet v jejím největším hitu Do you ever. Ten zaznamenal na Souncloudu desítky tisíc přehrání a střihl si i koketerii s berlínskými rádii. Právě teď PHIA křižuje Evropu v tandemu s bubeníkem a v mezičase dokončuje první desku, která by měly vyjít na konci roku 2015.

  • ELDERFLOWER SESSIONS: PHIA (AUS)
  • 9.11.2015, Fléda, 20:00
  • Vstupné 100 Kč, prodej vstupenek na místě

(red), foto: Louise Stickelbruck


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...