O Vánocích do Technického muzea v Brně

Brno, 9. prosince 2014 - Vánoční prázdniny a několik dní volna mohou být ideální příležitostí pro návštěvu muzea. Vyrazit tak můžete i do Technického muzea v Brně, které sídlí na Purkyňově ulici v Králově Poli.Lákadlem letošních Vánoc by měla být nová krátkodobá výstava miniatur, které budou tak malé, že je bude možné vidět jen za pomoci lupy.

technicke muzeum v brne vystava

Výsledky šikovných rukou a poctivé řemeslné práce můžete obdivovat od 16. 12. 2014. Horkou vánoční novinkou je také výstava autíček, která určitě potěší nejedno srdce milovníka automobilových modelů.

Historii automobilů a nostalgii starých časů připomíná i probíhající výstava „Babička Zetka“ o automobilech z brněnské Zbrojovky. Tyto krásné veterány můžete obdivovat v expozici historických automobilů také jen do jara příštího roku. Fanoušky rychlých motorek určitě potěší zbrusu nová expozice o historii závodních motocyklů a Masarykova okruhu v Brně. Tato dlouhodobá výstava „Brno na dvou kolech“ měla vernisáž teprve v listopadu, ale už teď patří k nejoblíbenějším expozicím Technického muzea v Brně.

V horním patře si můžete prohlédnout hlavní výstavu letošní sezóny věnující se stému výročí první světové války. Výstava „Technika v míru, technika ve válce“ je součástí celorepublikového výstavního projektu Velká válka.

Novinek je letos opravdu spousta. Ty doplňují patnáct stálých expozic, které pestrou formou dokumentují vývoj řemesel, průmyslu a techniky. Na návštěvu Technického muzea v Brně se můžete mezi svátky vydat v pátek, v sobotu nebo v neděli (26.–28. 12. 2014), v úterý 30. 12. nebo na Silvestra (31. 12.). Od pátku 2. 1. 2015 platí opět běžná otvírací doba.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...