Brno oslaví Evropský svátek hudby

Brno, 11. června 2012 – Nádvoří Radnické ulice přivítá ve čtvrtek 21. června 30. Evropský svátek hudby. Brno se tím připojí k dalším desítkám evropských měst a obcí, které tuto hudební slavnost na počest slunovratu každoročně pořádají. Návštěvníci akce mají vstup zdarma a těšit se mohou na široké spektrum hudebních scén a žánrů, na kterých se setkají amatéři i profesionálové všech věkových kategorií.

evropsky_svatek_hudby

Tradice hudební slavnosti, která se koná na počest slunovratu vždy 21. června, byla založena v roce 1982 ve Francii, a poprvé se začala rozvíjet na evropské úrovni u příležitosti Evropského roku hudby o tři roky později. Svátek hudby by měl být setkáváním s hudbou, která přináší radost a umenšuje beznaděj. Město Brno se k tomuto poselství připojilo letos již po osmnácté.

První letní den vycházejí mnozí do ulic a parků, na náměstí, nádvoří, do zahrad i zahradních restaurací, na pěší zóny, mosty či do veřejných budov, zkrátka všude tam, kde jsou příjemná a vhodná místa pro zpěv a hudbu nejrůznějších žánrů. Hudebníci vystupují v tento den bez nároku na honorář. Stejně tak tomu bude i v Brně, kde program Evropského svátku hudby začíná 21. června 2012 na nádvoří Radnické ulice 2 od 14.30 hodin.

Program:

14:30 Kyle Kristoferson – americký písničkář

15:00 Skupina Deset pohledů – folk

15:30 Brněnská Camerata I., flétnový orchestr – barokní hudba

16:00 Ponny, anglická školka – dětské anglické písně

16:30 APS Moravan mužský sbor – Janáček, Dvořák, lidové písně a jiné

17:00 Brněnská Camerata II., smyčcový orchestr – barokní hudba

17:30 Trio Tomáše Ševčíka – akustický rock

19:30 Hudební fakulta JAMU – opera Příležitost dělá zloděje (Rosini)

Více informací o průběhu Evropského svátku hudby v Brně najdete na oficiálních stránkách Turistického informačního centra města Brna.

foto: archiv pořadatelů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...