Vágner Family vystoupí v Masarykově onkologickém ústavu v Brně

Brno, 3. listopadu 2011 - Ve středu 9. listopadu v 15:30 hodin vystoupí v Galerii Žlutý kopec (2. patro Švejdova pavilonu) Vágner Family – tedy Karel Vágner se svými dětmi Josefem, Terezou, Aničkou a Barunkou. Jakub jako jediný se nemůže vystoupení zúčastnit, protože je v těchto dnech v Amazonii, uvedla mluvčí Masarykova onkologického ústavu Zuzana Joukalová.

Hudba-nastroje-kytary-KT

Karel Vágner je uznávaný hudebník, skladatel a také vášnivý sportovec (byl skvělý výškař a tyčkař, jeho snem bylo se zúčastnit olympiády. To se mu, bohužel, nepodařilo kvůli úrazu, který mu definitivně znemožnil se sportu věnovat na špičkové úrovni) a cestovatel. Muzice se začal věnovat na vojně, kde začal cvičit na kontrabas. Právě tam  si uvědomil, že hudba je to, co chce do budoucna dělat a věnovat se jí profesionálně. Absolvoval kontrabasové oddělení Státní konzervatoře.

Hrál v několika skupinách jako Greenhorns, Sodoma gomora a Hroši Jana Spáleného. Působí jako moderátor, zpěvák, bavič, režisér a dramaturg zábavných pořadů a akcí. Je kromě jiného autorem největšího hitu století Holky z naší školky. Spolupracuje s řadou našich zpěváků a muzikantů.

„Karel Vágner společně se svými dětmi vystoupí v Masarykově onkologickém ústavu v Brně bez nároku na jakýkoliv honorář. Pro pacienty jsou tyto koncerty nesmírně důležité. Díky nim zapomínají na své problémy a pomáhají jim být v psychické pohodě, která je velice důležitá při samotné léčbě. Ovšem, pokud by umělci nebyli ochotni vystupovat za těchto podmínek, nemohl by si ústav podobné akce dovolit,“ uvedla Zuzana Joukalová, tisková mluvčí MOÚ.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...