Umělecká díla můžete nakoupit v internetové aukci

Předvánoční benefiční aukce Nadace Veronica na internetu bude zahájena ve středu 24. listopadu na internetových stránkách www.aukceproprirodu.cz. Kromě uměleckých děl věnovaných do aukce například Zdenou Höhmovou, Liborem Jarošem, Jindřichem Štreitem a dalšími známými či začínajícími výtvarníky budou mít zájemci příležitost vydražit CD s podpisem Magdaleny Kožené, patronky nadace. Internetová aukce vychází vstříc těm, kteří nemají čas či příležitost zavítat na večerní aukci nebo rádi nakupují právě na internetu.
Ve večerní benefiční aukci Nadace Veronica, která proběhla v pondělí 22. listopadu, se podařilo vydražit díla za rekordních 252 100 Kč. Výtěžek letošní aukce nadace rozdělí ve veřejném výběrovém řízení mezi menší projekty, které řeší výsadbu stromů a zeleně, obnovu školních zahrad, obnovu studánek nebo ekologickou výchovu.
Benefiční aukce uměleckých děl Nadace Veronica vznikla v roce 2003 jako spontánní snaha získat peníze na záchranu a výkup stoletého jedlobukového pralesa na Valašsku. Díky aukci se tak podařilo zachránit vzácný les v Bílých Karpatech před vykácením, vykoupením pozemků scelit rezervace Javorůvky a Dobšená v Bílých Karpatech nebo vykoupit zhruba patnáct hektarů květnatých mokřadních luk na Vysočině.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...