NS odmítl dovolání ženy, která chtěla zabít dceru a nechala ji vypít fridex

Brno, 27. prosince 2011 (MEDIAFAX) - Sedmadvacetiletá Veronika N. z Nejdku na Chebsku půjde na 25 let do vězení, ke kterým ji odsoudil za pokus o vraždu své dcerky plzeňský krajský soud. Jak v úterý řekl mluvčí Nejvyššího soudu Petr Knötig, Nejvyšší soud odmítl ženino odvolání. Soud rozhodoval o případu v průběhu prosince. "Odvolání jsme zamítli jako neopodstatněné. Více nelze sdělit, neboť rozhodnutí nebylo doručeno všem účastníkům řízení," dodal Knötig s tím, že proti rozhodnutí Nejvyššího soudu již není žádný možný opravný prostředek.

Soud-kladivko-03

Výjimečný trest 25 let vezení vyměřil Veronice S. senát plzeňského krajského soudu letos v březnu. Státní zástupce obžaloval ženu z pokusu o vraždu šestileté dcery. Loni v srpnu se totiž dívku pokusila otrávit nemrznoucí směsí fridex, kterou jí dala vypít. Holčička přežila jen díky zákroku lékařů, kteří jí zachránili život v poslední možné chvíli.

Soudní znalci už dříve u soudu vypověděli, že obžalovaná není duševně nemocná a v době činu byla zřejmě plně při smyslech. Podle zkoumání psychiatričky Karolíny Malé jde o histriónskou osobnost, která se vyznačuje přehnanými emocemi, mnohdy až teatrálním a zároveň obtížně předvídatelným jednáním. Znalkyně dále uvedla, že je obtížné určit, zda žena chtěla dítě skutečně zabít, nebo zda jí šlo jen o to, aby vyvolala dramatickou situaci ve sporu s otcem dítěte, se kterým se žena rozešla.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...