Líšeňská Slévárna HEUNISCH spouští další tři projekty na snižování emisí

Brno, 15. července 2022 – Líšeňská Slévárna HEUNISCH realizuje další kroky, které by měly mít pozitivní dopad na snižování emisí z výroby. Slévárna HEUNISCH začala v květnu přecházet na nové jádrové pojivo a stala se první slévárnou šedé litiny v ČR, která tento systém používá. „Začátkem prázdnin jsme odstartovali další tři projekty, u kterých lze předpokládat, že by měly mít pozitivní vliv na množství emisí,“ říká Jens Heunisch, ředitel slévárny.

slevarna heunisch brno lisen

Jedná se o instalaci technologie pro ředění TOC látek při odlévání, která probíhá právě v první polovině července. Druhým projektem je testování formovací směsi. „Každá formovací směs má unikátní složení, které při výrobním procesu může přispívat ke vzniku pachové stopy,“ upřesňuje Jens Heunisch. Stejný cíl snížení emisí má i třetí dílčí projekt, kterým jsou možnosti úprav dopalovací komory.

„Dlouhodobě se snažíme o to, abychom omezovali dopady provozu na životní prostředí a emise redukovali výrazně pod zákonný limit. Náklady na nový pojivový systém a výše uvedené kroky nás do této chvíle přišly na téměř tři miliony korun,“ doplňuje Jens Heunisch.

Slévárna dokáže vyrábět odlitky na špičkové světové úrovni, zaměstnává několik stovek lidí a aktuálně čelí energetickým komplikacím, které v posledních desetiletích nemají obdoby.

slevarna heunisch brno lisen slevac


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Červen 2023  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF