Soutěž o jihomoravského živnostníka a firmu roku zná vítěze

Brno, 7. října 2019 - Soutěž Vodafone Firma roku 2019, která si klade za cíl ocenit úspěšné živnostníky a firmy, zná své vítěze. V Jihomoravském kraji vyhrála společnost Gumex, která se věnuje výrobě v oboru technických pryží a plastů. Mezi živnostníky vybojovala titul MONETA Živnostník roku 2019 Jihomoravského kraje Bohdana Goliášová, která pomáhá rukodělným tvůrcům.

vodafone firma roku

Bohdana Goliášová se narodila do rodiny domácích kutilů. Vytvořila si vlastní šperkařskou techniku a stala se ve svém oboru uznávanou tvůrkyní. Netrvalo dlouho a začali k ní chodit ostatní tvůrci, aby se poradili, kde a za kolik mají svoje výrobky prodávat. Když se jim začalo dařit, posílali k ní na zaškolení své známé. A tak vznikly kurzy rukodělného podnikání.

„Postupem let se kolem mě nabalila několikatisícová komunita rukodělných tvůrců a já jsem se stala jakousi jejich neoficiální mluvčí. A protože tvůrci to v podnikání nemají jednoduché, založila jsem pro ně vzdělávací platformu Tvůrci v praxi,“říká Bohdana Goliášová. Poradna má přes dva tisíce členů. Tvůrci se v ní radí a společně překonávají překážky ve svém podnikání. Jejím úkolem je vymýšlet podnikatelské modely tvůrcům přímo na tělo, učit je mnohem lépe obhajovat svoje ceny a měnit způsob myšlení, ukazovat úspěšné příklady a povzbuzovat je v jejich snažení.

„U paní Goliášové mě doslova fascinuje, v jakém oboru podniká. Úžasně pomáhá lidem, a to celým stovkám lidí, tak, aby se uživili,“ okomentoval porotce Roman Niedoba z MONETA Money Bank.

Druhé místo obsadil Vladimír Fiala, který vyrábí plastová pařeniště a chemické výrobky například pro ochranu silničních vozovek. Na stupně vítězů dosáhl Jan Stejskal věnující se geolokaci.

Vítězná společnost Gumex se specializuje především na výrobu plochého těsnění, servis dopravníkových pásů, produkty pro zlepšování pracovního prostředí, jako jsou protihlukové desky, průmyslové a protiúnavové podlahoviny. Včetně dceřiné společnosti na Slovensku zaměstnává 150 lidí. „Digitální technologie jsou pro nás uvnitř firmy samozřejmostí. Vybudovali jsme vlastní tým programátorů, kteří nasazují nové části našeho prodejního, skladového a výrobní softwaru a programují interní aplikace, které nám pomáhají v profesionálním chodu firmy,“ uvádí marketingový ředitel Libor Sedláček. Kromě pořizování nových technologií pro zpracování pryžových výrobků je největší inovací budování zákaznické zóny na webu. Firma má zhruba sedm set klíčových zákazníků, celkově u ní nakupuje přes 16 tisíc zákazníků.

„Je to obrovský rodinný příběh. Z garáže vybudovali velkou, stabilní firmu. Dodávají své výrobky do významných mezinárodních společností,“ zhodnotil volbu člen poroty Martin Pudil z Vodafone Czech Republic.

Stříbro bere společnost Y Soft Corporation, která poskytuje workflow řešení a služby pro digitální transformaci. Třetici nejúspěšnějších uzavírá firma ASIO NEW, která vyvíjí a dodává vodohospodářské výrobky.
Vítězové krajského kola se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží Vodafone Firma roku 2019, MONETA Živnostník roku 2019 i Vodafone Odpovědná firma roku 2019 se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...