Startuje podnikatelská akademie pro brněnské doktorandy

Brno, 12. srpna 2023 - Brněnští doktorandi se mohou hlásit do zbrusu nové akademie, kterou od září otevírá inovační agentura JIC. Určena je zejména studentům a adeptům doktorského studia, kteří se věnují zajímavým projektům s komerčním potenciálem. Ph.D. Akademie s podtitulem „Od výzkumu k byznysu“ nabízí šest odpoledních setkání, během kterých se účastníci naučí, jak ze svého výzkumného projektu udělat fungující byznys.

business univerzita

Program akademie je rozdělen do šesti bloků, které se budou konat od 21. září do 30. listopadu 2023. Každý blok se zaměřuje na specifické téma, jako je přínos výzkumu, transfer technologií, plánování, přístup k financím i schopnost správně produkt odprezentovat.

„Chceme, aby výzkumné projekty s komerčním potenciálem měly možnost uspět na trhu. Proto nabízíme doktorandům, ale i těm, kteří se na doktorské studium chystají, nabídnout možnost poznat, co přechod z akademického světa do toho podnikatelského vlastně obnáší,“ vysvětluje koordinátor akademie Jiří Zhoř z JICu. Ph.D. Akademie je příležitostí pro studenty, kteří chtějí rozvíjet své dovednosti v oblasti výzkumu a byznysu. Zároveň nabízí možnost k setkávání s inspirativními lidmi, kteří skloubili svou akademickou kariéru s byznysem.

Akademie se zaměřuje na rozvoj dovedností v prezentaci výzkumu i jeho dopadech. Klíčová témata zahrnují transfer technologií, prototypování, minimální životaschopný produkt a správný postup transferu výzkumu. Důraz je kladen na pochopení individuální role každého člena týmu ve výzkumu i podnikání, na přípravu byznys plánu, definici zákazníka i analýzu trhu. Akademie pokrývá téma financování, včetně orientace v grantech, vstupu investora a bankovního financování.

Přihlášky jsou otevřené do 15. září a kapacita akademie je omezena na prvních třicet přihlášených studentů.

Zdroj: JIC


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Září 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF