Porsche Brno pokračuje v podpoře canisterapie v nemocnici Blansko

Brno, 19. října 2017 - Společnost Porsche Brno, člen skupiny Porsche Inter Auto CZ, pokračuje se značkou Volkswagen v podpoře canisterapie – léčebného kontaktu psa s pacientem – na různých odděleních Nemocnice Blansko. Porsche Brno hradí v rámci dlouhodobého partnerství s blanskou nemocnicí již druhým rokem veškeré náklady na „psí léčbu“.

cannisterapie

„Dlouhodobá léčba v nemocnici je často spojena s velkým strádáním. Mám proto velkou radost, že můžeme již druhým rokem podporovat Nemocnici Blansko a její pacienty v rámci projektu využívání canisterapie, psí léčby, která přináší všem pacientům, malým i velkým, při každé návštěvě psovoda se psem viditelnou úlevu a zlepšení jejich stavu,“ říká Michael Schindler, ředitel společnosti Porsche Brno.

Společnost Porsche Brno hradí jako partner Nemocnice Blansko veškeré náklady na canisterapii, která je nedílnou součástí rehabilitace a fyzioterapie v blanské nemocnici od července 2014. Canisterapie – léčebný kontakt pacienta a psa – využívá poznatek, že pes už jen svou přítomností dokáže vyvolat dobrou náladu všude, kde se objeví. Fyzický kontakt se psem pomáhá léčit tělo, úsměv a dobrá nálada je balzámem na bolavou duši. Po pozitivních zkušenostech s canisterapií u dlouhodobě nemocných pacientů na oddělení následné péče zavedla „psí léčbu“ také logopedická ambulance pro své dětské pacienty (tzv. logocanisterapie). Přínosy canisterapie jsou všestranné.

porsche brno cannisterapie

Pes při canisterapii rozvíjí hrubou a jemnou motoriku pacienta, podněcuje ho k verbální i neverbální komunikaci, pomáhá při nácviku koncentrace a paměti, rozvíjí orientaci v prostoru a čase, rozvíjí sociální cítění, poznávání i citovou složku, má velký vliv na psychiku a přispívá k duševní rovnováze a motivaci.

Hlavními iniciátory této v českých nemocnicích výjimečné služby jsou fyzioterapeutka Iva Fleischlingerová a zkušená psovodka Marika Zouharová s více než dvacetiletou praxí v tomto oboru, která se svými psi dochází na nemocnice v Blansku jednou týdně. Dlouhodobá spolupráce s Nemocnicí Blansko je jednou z mnoha aktivit společnosti Porsche Brno v oblasti společenské zodpovědnosti.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF