Mezinárodní strojírenský veletrh ve znamení rostoucí ekonomiky

Brno, 23. září 2014 - Největší průmyslový veletrh ve středoevropském regionu letos proběhne od 29. září do 3. října. Zájem o účast je podle pořadatelů vyšší než v minulém roce. Vystavovatelé, kteří loni odjížděli velmi spokojeni, letos rozšiřují své expozice a avizují řadu novinek.

msv 2014 bvv

„Oproti loňskému ročníku evidujeme nárůst o přibližně sto vystavovatelů, očekáváme účast 1 600 firem, z nichž přes 40 % přijede ze zahraničí.“ uvedl ředitel projektu Jiří Rousek.

Součástí veletrhu bude bohatý doprovodný program zaměřený jak na odborná témata, tak na podporu obchodní výměny. Mj. se opět uskuteční mezinárodní salon obchodních příležitostí Kontakt – Kontrakt, který organizuje Regionální hospodářská komora Brno, chybět nebude ani Business den Ruské federace, Business den Běloruska a jiná tradiční setkání podnikatelů. Vedle Sněmu Svazu průmyslu a dopravy ČR proběhne rovněž ekonomické fórum na téma 10 let českého průmyslu v EU.

S dalšími osvědčenými akcemi se návštěvníci setkají přímo v pavilonech. Projekt Transfer technologií a inovací je prezentací výzkumných center a technických vysokých škol. Ve čtvrtek 2. října se v pavilonu A2 uskuteční jednodenní veletrh pracovních příležitostí v technických oborech JobFair MSV. A úspěšnou loňskou premiéru si chtějí zopakovat Robotický park v pavilonu Z stejně jako konference a výstavka 3D tisku.

Vysoký zájem zahraničí
Mezinárodní strojírenský veletrh dlouhodobě patří k projektům s nejvyšším podílem zahraničních vystavovatelů. Nejvíce z nich jako již tradičně dorazí z Německa, následují Slovensko, Itálie, Rakousko, Švýcarsko a Čína. Vedle Číny chystají oficiální expozice také další státy. Větší zájem o tuto formu prezentace letos opět projevuje Německo a jeho spolkové země. Oficiální expozice na MSV otevřou také Belgie, Francie, Itálie, Rakousko a Slovensko. Rusko bude zastoupeno oficiální prezentací Moskevské oblasti zaměřenou na inovativní podnikání, vzdělávání a výzkum.

Loňskou premiéru na MSV hodnotilo velice kladně Thajsko, takže letos se vystavovatelé z Federace thajského průmyslu budou prezentovat opět v pavilonu V. Thajsko se letos účastní jako Special Guest Country.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...