VUT

Veletrh SALIMA láká na novinky i kuchařské exhibice

Brno, 24. února 2014 - Již v úterý 25. února odstartuje na brněnském výstavišti jubilejní čtyřicátý potravinářský veletrh SALIMA. Ten je letos po několikaleté přestávce určen nejen odborníkům z potravinářských branží, ale i veřejnosti. Na všechny návštěvníky čeká představení nových strojů a technologií, produktových novinek, kulinářské show a také řada ochutnávek a degustací.

V obou křídlech historického pavilonu A nazvaného „Pavilon potravin a nápojů“ budou tuzemští i zahraniční výrobci nabízet potravinářské produkty a gastronomické zážitky. Mnozí z obchodníků budou nabízet zcela nový sortiment potravin, které se ještě na českém trhu neobjevily.

„V tomto pavilonu se mohou návštěvníci seznámit s výrobky vystavovatelů, ochutnat je a samozřejmě i zakoupit. Mezi nápoji bude dominovat káva, zástupci firem nabídnou nejrozmanitější druhy kávy různých chutí a vůní. Chybět nebude představení kvalitních druhů piva z malých pivovarů nebo ochutnávky nejlepších jihomoravských vín či destilátů,“ láká Věra Menšíková, ředitelka projektu Salima.

Asociace hotelů a restaurací České republiky připravuje pro veletrh SALIMA kuchařskou exhibici. Po čtyři dny budou šéfkuchaři vybraných restaurací předvádět „na živo“ svoje kulinářské umění. Každý den proti sobě postaví vždy tři restaurace, které budou nabízet ochutnávkové menu.

„Všem, kteří budou chtít ochutnat kvalitní a cenami ověnčené potraviny a nápoje, nebo se na chvíli stát zákazníkem vybraných restaurací, doporučujeme navštívit veletrh v odpoledních hodinách a to mezi 13. a 18. hodinou, v pátek 28. 2. pak od 10:00 do 16:00, kdy pro ně mimo kulinářských zážitků bude překvapením i příjemná cena vstupenky,“ dodává Věra Menšíková.

Pavilon V brněnského výstaviště bude od úterka věnován veškerým potravinářským technologiím. Částí komplexu potravinářských veletrhů je díky zastoupeným společnostem i jedinečný veletrh INTECO. V pavilonu najdete to nejlepší pro gastronomii, hotelnictví a obchod. Pekařsko-mlynářský veletrh MBK pak představí Pekařské fórum, soutěž Pekař roku, prezentace řemeslných pekáren, či výrobu zmrzliny a cukrářských produktů.

Současně s potravinářskými veletrhy bude v Pavilonu B probíhat dvojice veletrhů pro obalový a tiskařský průmysl EMBAX a PRINTexpo.


Související články:

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit