Dva ze tří majitelů bezkontaktních karet preferují placení bez nutnosti zadávat PIN

Brno, 14. ledna 2014 - Téměř sedmdesát procent majitelů platebních karet upřednostňuje placení kartou před hotovostí. U majitelů bezkontaktních platebních karet je pak výrazně oblíbenější možnost platit bez nutnosti zadávat osobní PIN. Vyplynulo to z nového průzkumu společnosti MasterCard. 

platebni karta

Průzkum Master Index se již tradičně zabýval přístupem majitelů platebních karet k různým formám placení. Mimo jiné z něj vyplynulo, že celých 69 % držitelů karet upřednostňuje možnost platit kartou před hotovostními platbami.

„Z výsledků průzkumu vyplývá, že lidé si velmi dobře uvědomují hlavní výhody bezkontaktního placení, kterými jsou především rychlost a bezpečnost. Téměř 70 % držitelů bezkontaktních platebních karet oceňuje, že u částek do 500 Kč není nutné zadávat PIN. Svou kartu držitelé při bezkontaktním placení nedávají z ruky, a proto ji mají neustále pod kontrolou,“ říká Richard Walitza, ředitel pro rozvoj mobilních plateb a inovací společnosti MasterCard Europe pro Českou republiku a Slovensko.

„Bezkontaktní technologie PayPass je natolik flexibilní, že je možné ji aplikovat nejen do standardních karet, ale také do mobilního telefonu, hodinek, přívěsků na klíče nebo samolepek. Ty mohou jejich majitelé nalepit na jakýkoli předmět, který nosí neustále při sobě, třeba mobilní telefon. Získají tak možnost bezkontaktně platit, aniž by museli nosit klasickou platební kartu neustále s sebou,“ doplňuje Richard Walitza.

Nejčastěji platí lidé kartou za jídlo a oblečení
Celých 47 % lidí využívá kartu k placení dvakrát až třikrát týdně, 16 % lidí pak platí kartou dokonce denně. Nejčastějším zbožím, za které platí kartou, uváděli respondenti průzkumu Master Index jídlo a oblečení. Na prvním místě je zmínilo celých 67 % lidí. Následují platby na benzinových stanicích a online nákupy. V budoucnu projevili respondenti největší zájem hradit platební kartou poplatky u lékaře, na poštách nebo ve veřejných institucích.


Související články:

Komentáře 

 
-1 #1 Anděla 2014-01-21 15:49
Tato bezkontaktní karta mi byla spíše vnucena než že bych jí dávala přednost. Automaticky vám jí nabídnou a pokud ji nechcete, musíte vynaložit úsilí (volat na placenou linku, atd), abyste ji do určitého data odmítli. Zkušenost s mBankou
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Září 2022  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF