Projekt Enterprise Europe Network ČR zahájen

Brno, 16. ledna 2013 - Dvouletý projekt celostátní sítě Enterprise Europe Network ČR zajišťovaný RHK Brno byl odstartován ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou. Motto projektu je „Doprovodit firmy k úspěchu“. Pro firmy města Brna, ale i celé ČR je připravena soustava aktivit a činností na podporu vnitřního trhu i internacionalizace výroby. Jde o přípravu lidí, prezentací, propagaci i kontaktní jednání.

RHK Brno-ministr

Základem se stává mezinárodní registrační internetový portál na stránkách www.rhkbrno.cz pod názvem Kontakt-Kontrakt 2013-2014.

Právě tento portál byl 15. ledna v 16:30 otevřen potvrzením (validací) prvních 43 zájemců o aktivní účast v projektu. Mezi přihlášenými je i 7 fakult brněnských vysokých škol a několik zahraničních obchodních komor. Spoluúčast potvrdily i pracoviště Enterprise Europe Network – sítě EK v ČR.

Registrační portál je veřejný a mohou se přihlásit i další firmy z ČR i zahraničí. Zajímavý je třeba zájem o spolupráci obchodní komory v indické Bombaji. Počítáme se spoluúčastí dalších 5-10 zahraničních institucí a 20-30 zahraničních firem. Oficiálnímu zahájení provozu registračního serveru předcházel seminář s ministrem průmyslu a obchodu Dr. Kubou za účasti poslance Mencla a předsedy RHK Brno – Ing. Miroslava Hoška a předsedy KHK JM Ing. Michala Štefla.

Téměř 100 účastníků diskuzního setkání vyslechlo záměry MPO a české vlády k podpoře podnikání v ČR i dostavbě dálničního spojení Brna s Vídní.

Celá řada předem zaslaných dotazů se nevešla do programu a bude panem ministrem zodpovězena dodatečně písemně a RHK odpovědi zašle nejen účastníkům, ale i zveřejní i na svých stránkách www.rhkbrno.cz.

Zdroj a foto: RHK Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...