Na výstavišti začaly sportovní veletrhy

Brno, 4. října 2012 – Na hlavním pódiu cyklistického pavilonu F byly ve čtvrtek 4. října slavnostně zahájeny veletrhy věnované sportu, cyklistice, karavaningu a tanci. K tradičním veletrhům Sport Life, Bike Brno a Caravaning Brno nově přibyla největší středoevropská přehlídka tance Dance Life Expo. Návštěvníci veletrhů se zde až do neděle 7. října budou moci seznámit s novinkami ve vybavení pro sportovce, zapojit se do desítek doprovodných akcí, soutěží, přednášek nebo pokusu o vytvoření nového českého rekordu. O akci informují oficiální stránky brněnských veletrhů.

outdoor

Podle organizátorů čtveřice veletrhů přivítá 336 vystavovatelů ze 16 zemí. Ti do Brna přivezou pestrou nabídku vybavení a doplňků určených pro sport, outdoorové aktivity, fitness a tanec. Vystavovatelé budou prezentovat také novinky z oblasti karavanů, potřeb pro kempování a souvisejících služeb.

Patnácté narozeniny letos oslaví největší z těchto veletrhů, Bike Brno. Ten v pavilonech V a F nabídne přehlídku jízdních kol, doplňků a příslušenství. Zájemci si budou moci vyzkoušet nové modely kol přímo v terénu jízdou po stezce kolem řeky Svratky. Jako součást veletrhu se uskuteční také Outdoor test se startem na koupališti Riviéra. O víkendu se pak v pavilonu G1 uskuteční atraktivní podívaná, Mistrovství světa v biketrialu a freestylová show Meatfly Bigschock.

Druhé desetiletí své existence nakousne veletrh Sport Life. Jeho jedenáctý ročník tentokrát obsadí pavilony A1, A2, B a částečně také Kongresové centrum a volné plochy výstaviště. Jeho návštěvníci se mohou těšit na prezentaci outdoorového vybavení a oblečení, výstavu stanů nebo expozici věnovanou novým modelům lyží, přileb a lavinových vyhledávačů. Ti aktivnější si budou moci vyzkoušet lezeckou stěnu, lanovku či barmský most a v pavilonu B pro ně bude připraven interaktivní sportovní park s různými druhy sportů a pohybových aktivit. Atraktivní program slibuje sobotní soutěž Miss Sport, potápěčská show s ukázkami potápění i podvodního rugby, přednášky, promítání a rozhovory nebo Filmový festival zimních sportů.

Desetiletí existence oslaví v největším pavilonu P veletrh věnovaný karavanům a obytným automobilům Caravaning Brno. Vedle nových modelů a inovací od předních světových výrobců se zde uskuteční také doprovodný program s teoretickou i praktickou částí, tedy simulačními jízdami a ukázkami optimálních jízdních řešení.

V pátek potom odstartuje na brněnském výstavišti taneční veletrh Dance Life Expo. Pavilon E zaplní až do neděle 35 různých tanečních stylů, 150 workshopů a tanečních lekcí a pět pódií toho nejlepšího, co současná taneční scéna nabízí. V rámci akce se uskuteční také 14 tanečních soutěží a zlatým hřebem pak bude pokus o nový český rekord v počtu lidí, kteří si zatančí společnou choreografii pod jednou střechou.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...