V Brně začaly potravinářské veletrhy, prezentuje se 960 vystavovatelů

Brno, 28. února 2012 (MEDIAFAX) - Na brněnském výstavišti začaly v úterý mezinárodní potravinářské veletrhy Salima, MBK, Inteco a Vinex, doprovází je veletrh obalů a obalových technologií Embax. Brány výstaviště se zavřou pátek 2. března. Potravinářské veletrhy v Brně jsou ucelenou přehlídkou novinek v širokém spektru zpracovatelského průmyslu. Na jediném místě vystavují producenti potravin a nápojů i dodavatelé jejich technologií, společnosti z oborů mlynářství, pekařství a cukrářství, vinaři i dodavatelé technologií a zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování.

Salima-2012-krystof-turek

Souběžně se na brněnském výstavišti koná také veletrh obalů a obalových technologií Embax, jehož nabídka přímo navazuje na potravinářský průmysl. Celkově se v rámci potravinářských veletrhů letos prezentuje 960 vystavujících firem a zastoupených značek z 26 zemí.

"Není to jen o potravinách, je to veletrh spojený s potravinářstvím, gastronomií, maloobchodem, hotely a tak dále. Je to poměrně pestrá, ale na sebe navazující směsice jednotlivých branží a oborů. Novinkou letošního roku je rozmístění v jednotlivých pavilonech, kdy jsme dodržely jistou branžovou čistotu. To znamená, že v pavilonu V se mohou návštěvníci těšit na potraviny a nápoje společně s vínem, je tam instalován i veletrh Vinex. A v pavilonu P jsou potravinářské technologie, gastronomie, gastronomické technologie a velmi významnou část tvoří cukrářské a pekařské stroje, směsi a zařízení," uvedl manažer projektu Dušan Pelikán.

Potravinářské veletrhy se na brněnském výstavišti konají každé dva roky. Letošní ročník je charakteristický vysokým podílem technologií, které prezentuje přibližně 70 procent vystavovatelů. Počet firem vystavujících potravinářské stroje a technologie ve srovnání s posledním ročníkem vzrostl téměř o třetinu. Zbývajících 30 procent vystavovatelů tvoří dodavatelé potravin a nápojů, kteří se rekrutují především z řad malých a středních firem. Zatímco technologie obsazují největší a nejmodernější pavilon P, finálním produktům patří pavilon V.

"Oficiální expozice v roce 2012 otevírají Brazílie, Chorvatsko, Itálie, Kanada, Maďarsko, Německo, Polsko, Rakousko, Slovensko a Velká Británie. Zároveň je stejně jako v minulých letech očekáván vysoký zájem zahraničních návštěvníků. Předem jsou ohlášeny zahraniční obchodní delegace ze Slovenska, Německa, Běloruska, Maďarska a Rakouska," vyjmenoval marketingový manažer akcí Jan Šmíd.

I letos se v rámci veletrhu uskuteční mezinárodní konference Food Forum, tentokrát na téma "Cesty k udržení produkce potravin, kvalita potravin a rozvoj lokálních a regionálních trhů". Za českou stranu se ho zúčastní ministr zemědělství Petr Bendl, prezident Potravinářské komory ČR Miroslav Toman a prezident Agrární komory ČR Jan Veleba. Zahraniční delegace přijedou ze Slovenska, Polska, Maďarska, Slovinska, Bulharska, Rumunska a Litvy.

V plánu je i zasedání ministrů zemí V4 + 3 (Slovinsko, Bulharsko, Rumunsko), a to na téma "Reforma společné zemědělské politiky".

Na souběžném veletrhu obalů a obalových technologií Embax se prezentuje 125 vystavujících firem z 16 zemí a jejich expozice obsadil čistou výstavní plochu 2850 metrů čtverečních. Centrem prezentace obalů, obalových technologií a materiálů je stejně jako v roce 2010 pavilon F. Návštěvníky v něm čeká přehlídka technologií pro značení a potisk škály materiálů, sterilizátorů a robotických paletizátorů nové generace, balicích strojů s vyšší produktivitou a nižšími provozními náklady i výkonné páskovací techniky. Dodavatelé obalových materiálů představují novinky s lepšími užitnými vlastnostmi. Mezi exponáty nechybí ani technologie pro řízení a automatizaci výroby nebo identifikační systémy v logistice.

Potravinářský veletrh Salima, veletrh mlynářství, pekařství a cukrářství MBK, veletrh zařízení pro obchod, hotely a veřejné stravování Inteco a vinařský veletrh Vinex se na brněnském výstavišti uskuteční od 28. února do 2. března 2012. Ve stejném termínu proběhne i veletrh obalů a obalových technologií Embax.

Libor Popela, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2021  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF