Firmou roku JmK je Steinhauser, živnostníkem roku se stal Jiří Skřivánek

Brno, 21. září 2011 - Novými jedničkami jihomoravského byznysu je výrobce masa a masných výrobků společnost Steinhauser z Tišnova a umělecký kovář Jiří Skřivánek z Veselí nad Moravou. Vítězové šestého ročníku soutěží Vodafone Firma roku 2011 a Era Živnostník roku 2011 postupují do celorepublikového finále, kde budou reprezentovat Jihomoravský kraj.

 

Firma_roku

„Shodli jsme se na tradičních firmách. Oba vítězové kombinují kvalitu a tradici. U firem bylo vítězství první nad druhou těsné, vítězství v kategorii živnostníků však bylo jednozačné,“ shrnul předseda poroty Milan Šťastný, manažer prodeje klíčovým zákazníkům společnosti ČEZ Prodej.

Vítězná firma Steinhauser uspěla v konkurenci 248 společností. Společnost se zaměřuje na výrobu masa a masných produktů. Tradice firmy, která sahá až do 18. století, byla obnovena v roce 1991. „Ocenili jsme kvalitu výrobků bez zbytečných přísad, péči o zaměstnance a v neposlední řadě tradici, která sahá do 18. století,“ komentoval rozhodnutí poroty její člen Andrej Straka, Regional Sales Manager společnosti Vodafone Czech Republic.

O živnostenský titul bojovalo 140 podnikatelů. Zvítězil umělecký kovář Jiří Skřivánek z Veselí nad Moravou. Svou živnost založil před více než deseti lety s kolegou a společně ji dovedli až k druhému místu v loňském krajském kole soutěže Živnostník roku. Poté se rozešli a pan Skřivánek musel tak trochu začínat znovu. Neměl ihned peníze na nákup nových strojů, a tak byl nucen si vzít půjčku. „Bylo to těžké období, protože jsem přes den dělal na zakázkách a o víkendech a večerech vybavoval dílnu, abych ji uvedl do původního stavu,“ popsal své trable podnikatel.

„Zvítězila krása a tradiční černé a bílé řemeslo. První místo prezentuje černé řemeslo uměleckého kováře, druhé místo obsadila elegance v podobě klobouků paní Radky Chabičovské a bronz získalo kvalitní pekařské řemeslo,“ komentoval umístění živnostníků na stupních vítězů porotce Jiří Homola, regionální ředitel Poštovní spořitelny.

Kromě hlavních kategorií byly vyhlášeny také dvě vedlejší kategorie. Odpovědnou firmou roku 2011 Jihomoravského kraje, kterou vyhlašuje společnost Vodafone, se stala Arch. Design. Společnost působí v oboru architektury a projekce. Firma z rozhodnutí majitele zřídila jako jedna z prvních v ČR firemní miniškolku pro děti zaměstnanců až do 7 let. Dále je členem neziskové organizace České rady pro šetrné budovy (CZGBC) sdružující firmy, pro kterou je „zelené“ stavění normou.

Soutěž Web roku 2011, jejímž vyhlašovatelem jsou Zlatéstránky.cz společnosti Mediatel, vyhrál v kategorii firem dodavatel projektů rodinných domů Euroline Bohemia (www.euroline.cz). V kategorii živnostníků zvítězil web Richarda Kučery (www.krbykucera.cz), který se zabývá stavbou krbů.

Slavnostní vyhlášení celostátních vítězů soutěží Vodafone Firma roku 2011 a Era Živnostník roku 2011 proběhne 7. prosince v Praze a bude možné jej sledovat v přímém přenosu na ČT24.  Na slavnostním finále bude také vyhlášen vítěz nové kategorie soutěží Era Účetní roku 2011.

Vodafone Firma roku Jihomoravského kraje 2011:
1. Steinhauser (Tišnov)
2. Lomax (Bořetice)
3. Bocap (Znojmo)

Era Živnostník roku Jihomoravského kraje 2011:
1. Jiří Skřivánek (Veselí nad Moravou)
2. Radka Chabičovská (Brno)
3. Jaroslav Pešák (Velké Pavlovice)

Odpovědná firma Jihomoravského kraje 2011:
Arch.Design

Firemní web Jihomoravského kraje 2011:
Euroline Bohemia

Živnostenský web Jihomoravského kraje 2011:
Richard Kučera


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Listopad 2021  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF