Nejlepším městem pro podnikání v kraji je Slavkov

14. září 2011 - Srovnávací výzkum Město pro byznys, který již čtvrtým rokem vyhodnocuje podnikatelské prostředí v 227 obcích České republiky, vyhlásil města s nejlepšími podmínkami pro podnikatele Jihomoravského kraje. V konkurenci jednadvaceti hodnocených měst se nejlépe umístil Slavkov u Brna. Druhou příčku obsadily Hustopeče, na třetím místě skončily Židlochovice.

Mesto_byznysu

Stejně jako loni i letos byl Slavkov u Brna oceněn jako nejlepší město pro podnikání Jihomoravského kraje. První příčku obsadil zejména díky nejlepším výsledkům v oblasti cenových podmínek a pracovního trhu. V rámci cenových podmínek se hodnotila mimo jiné cena bytu, pozemku či výše poplatků uložených podnikatelům. Oblast pracovního trhu zahrnuje například míru nezaměstnanosti, výši průměrného platu či konkurenci na pracovním trhu.

„Naší konkurenční výhodou je stabilizované podnikatelské prostředí, které je tvořeno zajímavými firmami střední velikosti. Většina z nich dokonce velmi dobře obstála v předchozí krizi. Důležitým faktorem je taktéž dálniční dostupnost na Brno a Vyškov a v rámci kraje nízká nezaměstnanost,“ sdělil při přebírání ocenění tajemník Městského úřadu Slavkov u Brna Pavel Dvořák.

Mesto_byznysu2

Z loňského sdíleného sedmého až osmého místa se na letošní druhou příčku posunuly Hustopeče. Bodovaly v kategorii cenových podmínek a v průzkumu mezi podnikateli. Třetí příčku v Jihomoravském kraji obsadily Židlochovice. Město, které v loňském ročníku skončilo čtvrté, letos uspělo v oblastech pracovního trhu, podnikatelského prostředí a nejlépe ze všech měst Jihomoravského kraje bylo ohodnoceno v průzkumu mezi podnikateli.

Partner výzkumu Eurovia CS také ocenil město s nadprůměrnými výsledky v některé z dílčích kategorií. „Speciální ocenění za dobrý přístup veřejné správy udělujeme Kyjovu za vysoký počet městských strážníků a za vyrovnané hospodaření,“ informoval Martin Řehořek, ředitel závodu Morava jih Stavební skupiny Eurovia CS.

Vyhlášení celorepublikového žebříčku 227 obcí výzkumu Město pro byznys proběhne 24. listopadu v Praze.  Loni se nejlepším městem pro podnikání stal Písek, na druhém místě skončila Nová Paka a třetí příčku obsadil Prostějov.
Obce se ve výzkumu Město pro byznys hodnotí na základě padesáti kritérií rozdělených do šesti oblastí: podnikatelské prostředí, kvalita lokality, pracovní trh, kvalita veřejné správy, cenové podmínky a telefonický průzkum mezi podnikateli.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Prosinec 2020  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Nejbližší akce
25.05. MINERÁLY BRNO 2024..
04.06. URBIS 2024..

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF